Helsingin helikopteriyrittäjät jäämässä ilman tiloja Malmilla ja Hernesaaressa – Uusi paikka saattaa löytyä Kivikosta

ILMAILU Kaupungin vuonna 2014 laatiman helikopterin sijaintipaikkaselvityksen mukaan vahvimmaksi vaihtoehdoksi uudeksi helikopterikentäksi nousi Kivikko.

– Haluaisimme jäädä tänne Malmille. Se näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, sanoo Malmin lentokentällä toimivan helikopteriyritys Heliwestin toimitusjohtaja Dick Lindholm. Pääasiassa työlentoja tekevällä yrityksellä on yhteensä seitsemän helikopteria. Päivi Tuovinen

Sanna Jompero

Malmin lentokentällä helikopteriyritystään pyörittävä Dick Lindholm on huolissaan yrityksensä toimipaikan tulevaisuudesta.

Kaupunki irtisanoi maankäyttösopimuksen Malmin lentokenttäyhdistyksen kanssa joulukuussa. Vuokrasopimukset päättyvät näillä näkymin tämän vuoden lopussa.

– Olisimme mieluimmin jatkaneet toimintaa täällä Malmilla, mutta se näyttää epätodennäköiseltä. Paikka on menossa kiinni, sanoo Lindholm, joka on Heliwest-yrityksensä toimitusjohtaja.

– Meillä oli pitkään uskoa, että toiminta Malmilla jatkuisi, mutta nyt näyttää siltä että ei jatku. Olemme selvästi pari vuotta myöhässä tämän prosessin kanssa, Lindholm toteaa uusien tilojen etsimisestä.

Malmin lentokentän alueelle suunnitellaan asuntoja 25 000 asukkaalle. Kentän säilymisestä ilmailukäytössä on laadittu kuntalaisaloite kunnallisesta kansanäänestyksestä. Kenttä on nykyisin koulutus-, ammatti- ja harrastelentokäytössä.

Meillä oli pitkään uskoa, että toiminta Malmilla jatkuisi, mutta nyt näyttää siltä että ei jatku.

Uutta paikkaa Heliwestillä ei ole vielä tiedossa eikä Lindholm ole ongelmansa kanssa yksin. Malmilla on muitakin helikopteriyrittäjiä. Lisäksi kaupunki on irtisanonut asuntorakentamisen tieltä helikopteriyrittäjien sopimukset myös Hernesaaressa.

– Tämä tarkoittaa meille helikopteri-ihmiselle sitä, että meillä ei ole pääkaupunkiseudulla enää paikkaa. Helsinki-Vantaa ei ole vaihtoehto.

Lähimmät kentät sijaitsevat Nummelassa ja Hyvinkäällä.

– Tuntuu aika hölmöltä, että pääkaupunkiseudulla ei olisi mitään paikkaa. Se on jo nyt ja tulevaisuudenkin kuljetusmuoto, pääasiassa energiayhtiöille työlentoja tekevä Lindholm helikoptereista.

Kopteriyrittäjät Lindholmin johdolla ovat käynnistäneet kaupungin kanssa keskustelut uuden kentän rakentamisesta Kivikkoon, joka kaupungin helikopteriselvityksessä osoittautui vahvimmaksi vaihtoehdoksi uudelle kentälle.

Kopterikenttien tilalle asuntoja

Helikopteriyrittäjät ovat jäämässä kohta ilman paikkaa Helsingissä.

Kaupunki on irtisanonut yrittäjien vuokrasopimukset Malmilla ja Hernesaaressa.

Tilalle rakennetaan asuntoja.

Osa Malmin yrittäjistä on vielä toiveikkaita, että Malmin asuntorakentamisesta luovuttaisiin ja yrittäjät saisivat jäädä.

Kaupunki laati vuonna 2014 helikopterin sijaintipaikkaselvityksen, jossa vahvimmaksi vaihtoehdoksi Helsingissä nousi Kivikko.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut