Kalasataman kakkostornista ei vieläkään päätöstä, Keilaniemeen pitäisi tulla 4 – SRV kiistää ongelmat: "Redistä tuli lunta tupaan, mutta se ei vaikuta enää"

RAKENTAMINEN Keilaniemen ensimmäisen asuintornin rakentamista varjostaa oikeuden käsittelyssä oleva valitus.

Keilaniemen tunnelissa kulkee toistaiseksi vain työmaaliikennettä. Urakoitsijan projektipäällikkö Olli Sihvola SRV:ltä esitteli tunnelia ja sen ympäristöä. Sirkku Aalto

Sirkku Aalto

Keilaniemen tunnelin läpi kulkee harvakseltaan työmaaliikennettä, eikä ruuhkista ole vielä tietoakaan.

Kesällä liikenne tunnelissa vilkastuu, kun syksystä 2016 lähtien rakenteilla ollut tunneli on tarkoitus avata muullekin liikenteelle. Tunnelin auettua sen läpi sujahtaa arviolta 30 000 autoa päivässä, kertoo rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare Espoon kaupungilta.

Lähes puoli kilometriä pitkä tunneli on rakenteiltaan lähes valmis. Kesken ovat vielä tunnelin turva-, liikenteenhallinta- ja valvontajärjestelmien asentaminen sekä testaaminen.

Tunnelin yläpuolelle on tulossa puistokansi. Kannen kevyen liikenteen väyliä on tarkoitus rakentaa tulevana kesänä. Niitä kaikkia ei Lehtikankareen mukaan pystytä tekemään ennen kuin metroaseman ympäristöön kaavaillut talot ovat valmiita.

– Istutusten tekeminen saattaa jäädä seuraavaan vuoteen, Lehtikankare sanoo.

Puistokannen ja tunnelin lisäksi leimallinen osa tulevaisuuden Keilaniemeä ovat alueelle suunnitellut asuintornit. Kaava mahdollistaa Kehä I:n ja Keilaniementien väliin neljä korkeaa asuinkerrostaloa. Rakennusyhtiö SRV:llä on Espoon kaupungin kanssa esisopimus kahdesta asuintornista.

Keilaniemen ensimmäisen asuintornin rakentaminen voi alkaa vuoden 2020 alkupuolella, kun nykyinen kiertotie on purettu, arvioi SRV:n asunnot-yksikön johtaja Antero Nuutinen

Asuintornin rakentamista varjostaa vielä Korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) käsittelyssä oleva valitus, joka koskee Espoon kaupungin ja SRV:n välistä kauppaa tornin tontista.

Ennen rakentamista SRV selvittää 32-kerroksisen tornin asuntojen menekkiä markkinoimalla niitä ennakkoon. Ensimmäiseen torniin on tulossa noin 300 asuntoa aina yksiöistä isompiin perheasuntoihin. Asukkaita torniin mahtuu arviolta 600–700.

– Ennustan, että asuntojen ennakkomarkkinointi alkaa syksyllä, jos KHO:ssa oleva valitus saadaan käsiteltyä, Nuutinen sanoo.

Kalasataman Majakka-asuintornin asunnot maksavat Nuutisen mukaan keskimäärin 7 500 euroa neliöltä. Keilaniemen ensimmäisen tornin asuntojen hinnoittelu on kesken.

– Neliömetrihinta riippuu asunnon koosta, kerroksesta ja siitä, missä kohdassa asunto on tornissa. Tapiolan hintataso määrittelee paljon, hän sanoo.

SRV tiedotti hiljattain viime vuoden tuloksestaan, jota yhtiön toimitusjohtaja Juha Pekka Ojala kuvaili historian heikoimmaksi tulosmielessä. SRV:n operatiivinen liikevoitto painui 10 miljoonaa euroa tappiolle.

Heikko tulos ei vaikuta asuintornitalohankkeisiin Keilaniemessä tai Kalasatamassa, vakuuttaa Antero Nuutinen.

– Redin kauppakeskuksesta tuli viime vuonna lunta tupaan, mutta se ei vaikuta enää tänä vuonna. Sekä Keilaniemen että Redin asuintorneja painetaan eteenpäin täysillä, Nuutinen sanoo.

Kalasataman toisen asuintornin asunnoista yli puolet on varattu, kertoo rakennusyhtiö SRV:n asunnot-yksikön johtaja Antero Nuutinen

Loistoksi-nimetyn asuintornin ennakkomarkkinointi alkoi viime heinäkuussa. Torniin tulee 249 asuntoa. Kerroksia asuintorniin tulee 32, ja valmiina se yltää 124 metrin korkeuteen.

Loisto on hieman matalampi kuin Kalasatamaan ensin valmistuva 35-kerroksinen asuintorni Majakka, joka yltää 134 metrin korkeuteen. Kesällä valmistuvan Majakan asunnoista on Nuutisen mukaan myyty 98 prosenttia. Majakan rakentaminen alkoi 2015.

Loisto-asuintornin rakentamisen olisi pitänyt alkaa viime vuonna, mutta töiden aloittaminen on lykkääntynyt.

Loiston rakentamisen on Nuutisen mukaan tarkoitus alkaa pian, mutta päätöstä rakentamisen aloittamisesta ei ole vielä tehty.

– Päätöstä pantataan vielä esimerkiksi asuntojen myyntivalmiuteen saattamiseen liittyvien asioiden takia, Nuutinen sanoo viitaten myyntiaineiston viimeistelyyn.

Loiston piti valmistua vuoden 2020 lopulla, mutta arvioitu valmistuminen lykkääntyy näillä näkymin vuoteen 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kuva: Uimastadionille muodostui heti jono, kävijämäärää voi seurata verkossa – saunat pidetään toistaiseksi kiinni
 2. Koronarajoitukset purettiin vihdoin! – Suosittu kaupunkikeidas otti käyttöön jopa yhteisögrillin
 3. Maailman ensimmäinen Muumi-teemainen sisäpuisto tulossa pk-seudulle – lentoaseman läheisyys voisi tuoda ulkomaalaisia turisteja
 4. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 5. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 6. T24: Viron koronavirustilanne: 1 870 tartuntaa, 26 sairaalahoidossa ja 68 kuolemantapausta
 7. Miehen auto takavarikoitiin – poliisi syystä: "Rikoskierteen katkaisemiseksi"
 8. T24: Raparperikuohuviinistään tunnettu virolainen Nudist avaa Telliskiveen vierailukeskuksen ja ravintolan
 9. Terveydenhuollossa laitettiin laskuihin asiakkaiden henkilötunnukset, tietosuojavaltuutettu ärähti
 10. Tutkimus: iso osa suomalaisista uskoo uutisten koronavirusasiantuntijoita
 11. Helsinki International Horse Show'ta ei järjestetä tänä vuonna – "Koko maailmancup-sarja on vaakalaudalla"
 12. Helsingin herkkupaikalle avataan jättimäinen irkkupubi – koronavirus sotki avaamisaikataulun
 13. T24: Koronakriisi romahdutti suomalaisten tekemien kiinteistökauppojen määrän Virossa
 14. Matkustajat: Helsinki-Vantaa on paras lentoasema Pohjois-Euroopassa
 15. Ravintolat, kahvilat ja monet muut paikat aukeavat taas – listasimme kesäkuun alun höllennykset koronarajoituksissa

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Janne Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Trendiravintola joutui yllättävien ongelmien eteen Helsingissä – "Kaikki tiskaavat nyt"
 4. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 5. Helsingin herkkupaikalle avataan jättimäinen irkkupubi – koronavirus sotki avaamisaikataulun
 6. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 7. Koronarajoitukset purettiin vihdoin! – Suosittu kaupunkikeidas otti käyttöön jopa yhteisögrillin
 8. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 9. Maailman ensimmäinen Muumi-teemainen sisäpuisto tulossa pk-seudulle – lentoaseman läheisyys voisi tuoda ulkomaalaisia turisteja
 10. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 11. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 12. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"
 13. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 14. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 15. Kuva: Uimastadionille muodostui heti jono, kävijämäärää voi seurata verkossa – saunat pidetään toistaiseksi kiinni

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.