Muistatko Tia-Marian ja Laulun rakkaudelle? – Tässä Olli Lindholmin rakastetuimmat kappaleet Yön huippukaudelta

Vuonna 1981 perustetun Yö-yhtyeen kappaleet olivat valtaosin Olli Lindholmin (1964–2019) ja Jussi Hakulisen säveltämiä ja sanoittamia. Yön kaksi ensimmäistä studioalbumia oli täynnä Hakulisen tuotantoa, mutta jo vuonna 1985 Lindholm otti kappaletuotannossa isännän roolin.

Myrskyn jälkeen oli kolmas Yön albumi, joka julkaistiin marraskuussa 1985. Albumi oli ensimmäinen, jossa kaikkien kappaleiden sävellykset ja sanoitukset olivat Olli Lindholmin käsialaa:

1. Tuhat kilometriä luotasi 2. Poika 3. Kalpea ratsastaja 4. Vuosi 5. Enkelille 6. Niin paljon me teihin luotettiin 7. Vain vuoksi toisten? 8. Sunnuntai-iltana 9. Onnellinen perhe (sanat Pelle Miljoona)

Äänet oli Yön neljäs studioalbumi, joka ilmestyi marraskuussa 1986. Siinäkin kaikki kappaleet olivat Lindholmin tekemiä:

1. Viisi kaunista yötä 2. Unessa 3. Arpa on heitetty? 4. Lasisilmä 5. Tämä pieni kylä 6. Ääni 7. On kaikki kaunista nyt 8. Et ole liian villi oppimaan 9. Minä rakastan sinua nyt 10. Aivan pieni rakkauslaulu 11. Hyvää yötä

Yö julkaisi viimeisimmän levynsä viime syksynä – lue Tamperelaisesta, miten Lindholm sitä kuvaili

Lanka palaa oli Yön viides studioalbumi, joka ilmestyi tammikuussa 1988. Tästä levystä alkoi yhtyeen alamäki niin taiteellisesti kuin yleisömenestyksenkin puolesta. Lindholm sanoitti ja sävelsi osan Lanka palaa -levyn kappaleista. Tässä Lindholmin käsialaa olevat kappaleet levyltä:

1. Pojat 2. Karnevaalien kaupunki 3. Tia-Maria (säv. Olli Lindholm, Jani Viitanen, Markku Petander, Juha Rauäng & Veikko Lehtiranta, san. Juice Leskinen) 3. Laulu rakkaudelle 4. Kai edes sinä jäät? (säv. Jani Viitanen & Olli Lindholm, san. Juha Mielonen) 5. Kaupungin kaunein tyttö 6. Kotiin 7. Kiitos (säv. Jani Viitanen, san. Olli Lindholm)

Kuuntele alta Olli Lindholmin sanoittama ja säveltämä kappale Laulu rakkaudelle: