Näistä saavutuksista Olli Lindholm muistetaan – voitti myös Iskelmä-Finlandia-palkinnon

Tiistain vastaisena yönä kuollut muusikko Olli Ilari Lindholm (s. 19.3.1964, Pori) nousi julkisuuteen Yö-yhtyeen laulajana jo 1980-luvun alussa. Yö ei ollut Lindholmin ensimmäinen yhtye, vaan hän aloitti muusikonuransa jo 16-vuotiaana. Yhtye oli hard rockia soittanut The Tamiband.

Samoihin aikoihin Olli Lindholm perusti porilaisten punkkarikavereidensa kanssa Läikkä-nimisen pienlehden.

Lindholmin seuraava yhtye oli nimeltään Rawness, jonka jälkeen vuorossa oli The Beautyboys -niminen bändi.

Heti perään Lindholm oli perustamassa T.T. Salonen Judas Bandia.

Yö-yhtyeen tarina alkoi Olli Lindholmin kitaratunneilla, kun hän tapasi Jussi Hakulisen ja liittyi STRIX-nimiseen bändiin laulajaksi Hakulisen tilalle. Vuonna 1981 STRIX osallistui Rockin SM-kisojen Porin aluekarsintaan sijoittuen kolmanneksi. Seuraavana vuonna 1982 bändi voitti aluekarsinnat nimellä Yö, pääsi valtakunnalliseen loppukilpailuun ja sijoittui siellä kolmanneksi. Kilpailun myötä Yö sai levytyssopimuksen ja julkaisi Likaiset legendat -singlen. Vuonna 1983 bändi julkaisi Varietee-albumin. Vuonna 1982 Olli Lindholm lauloi ja soitti kitaraa myös Appendix-yhtyeessä.

Ensimmäisen sooloalbuminsa Lindholm julkaisi vuonna 2000 ja sen nimeksi tuli Voima.

Vuonna 2008 Lindholm voitti Iskelmä-Finlandia-palkinnon, jonka rahallinen arvo oli 10 000 euroa. Valitsijana toimi Tavastia-klubistaan tunnettu Juhani Merimaa Lindholm oli myös yleisön suosikki palkinnon saajaksi.

Televisiossa Olli Lindholm toimi Idols-laulukilpailun vierailevana tuomarina Helsingin koelauluissa keväällä 2011. Vuonna 2015 hän aloitti The Voice of Finlandin tähtivalmentajana ja tuomarointi jatkuu hänen kuolemansa jälkeenkin, koska kaikkia ohjelman etukäteen nauhoitettuja jaksoja ei ole vielä ehditty esittää.

Olli Lindholm vaikutti myös lauluntekijänä tehden sävellyksiä Yö-yhtyeen lisäksi muillekin bändeille, kuten Popedalle ja Appendixille.

Lindholm esiintyi myös toisena laulajana Nuoret Vihaiset Miehet -yhtyeen kappaleessa Patasydän, joka on jääkiekkojoukkue Porin Ässien kannatuslaulu.

Hänestä kertova elämänkerta Olli - yhden miehen varietee julkaistiin lokakuussa 2017. Kirjan kirjoitti Arno Kotro

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut