Velka-Volvo vaihtui vika-Opeliin – autokauppias huijasi jopa vanhaa kaveriaan

Kahta asiakastaan pettänyt autokauppias tuomittiin petoksista Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa viime viikolla.

Molemmissa tapauksissa hän otti vastaan asiakkaidensa osamaksulla hankkimat autot luvaten myydä ne eteenpäin ja maksaa niiden loppuvelat rahoitusyhtiöille.

Oikeus katsoi, ettei hänellä ollut aikomustakaan suorittaa maksuja rahoitusyhtiöille.

40-vuotias tuusulalainen kauppias tuomittiin kahdesta petoksesta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja runsaan 6 250 euron vahingonkorvauksiin.

Hänellä on taustallaan useita muita petostuomioita.

Tuoreet petossyytteet hän kiisti sillä perusteella, että hän oli vain luvannut ottaa autot myyntitiliin.

Ensimmäisessä tapauksessa hän myi 4 000 eurolla Nissan Micran, josta pian kaupan jälkeen paljastui kallis ohjausakselivika.

Auton ostanut ulkomaalaistaustainen ravintolayrittäjä sopi palauttavansa auton, mutta kaikki meni hänen kannaltaan pieleen muun muassa kielimuurin takia.

Ravintolayrittäjällä oli tuolloin rahoitusvelkaa jäljellä Micrasta 3 400 euroa. Autokauppias lupasi maksaa sen. Hän osti Micran takaisin 2 000 eurolla, joten auton lisäksi yrittäjä joutui antamaan hänelle 1 400 euroa käteistä. Sitä varten yrittäjä panttasi vaimonsa korut, joita hänellä ei ollut myöhemmin varaa lunastaa takaisin.

Saatuaan auton ja rahat autokauppias ei maksanut Micran loppuvelkaa, vaan rahoitusyhtiö pommitti karhukirjeillä ravintolayrittäjää. Autokauppiaan mukaan hän ei saanut Micraa kaupaksi, koska se haisi paistorasvalta.

Oikeuden mukaan asianomistajalle aiheutunut kokonaisvahinko oli runsaat 3 200 euroa.

Toisessa tapauksessa autokauppias petti tuttavaansa, jolle oli tullut vaikeuksia maksaa aiemmin ostamansa Volvon osamaksueriä.

Tuttava luovutti Volvon myyntitiliin autokauppiaalle, joka lupasi myös maksaa sen loppuvelan. Sitä oli tuolloin jäljellä noin 3 200 euroa. Loppuvelka jäi maksamatta.

Samalla, kun tuttava luovutti Volvon autokauppiaalle, hän osti tältä Opel Zafiran, jonka käsirahaa varten hän otti 2 200 euron pikavipin.

Zafira osoittautui moottorivikaiseksi. Osapuolet sopivat purkavansa kaupan. Autokauppias ei kuitenkaan palauttanut käsirahaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut