50 Espoon pomoa aloitti yliopisto-opinnot – 28000 euron tutkinto valmistaa tulevaan johtamiseen

JOHTAMINEN Kaupungin tarpeisiin räätälöity Aalto Executive MBA -ohjelma maksaa 28 000 euroa osallistujaa kohden.

Katja Riihola

50 Espoon kaupungin ylimpään johtoon kuuluvaa henkilöä suorittaa parhaillaan Executive Master of Business Administration (eMBA) -ohjelmaa Aalto-yliopistoon kuuluvassa Aalto EE:ssä.

Ensimmäinen 25 henkilön ryhmä, johon kuuluu muun muassa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, aloitti opiskelunsa loppusyksystä 2017. Toinen porukka aloitti viime syksynä.

– EMBA on järjestetty espoolaisten parempien palveluiden takia. Digitalisaatio, kansainvälistyminen, kaupungistuminen ja muutokset toimintaympäristössä vaativat kaupungin toiminnan jatkuvaa kehittämistä, ja se edellyttää osaamisen ja johtamisen kehittämistä. Tämä on osa Espoon pitkäjänteistä tavoitetta parantaa toimintaansa, sanoo henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski

Senior Relationship Manager Eila Lindroos koulutuksen järjestävästä Aalto EE:stä, kertoo, että vastaava koulutus on räätälöity aiemmin myös Helsingin kaupungin johdolle.

– Pääkaupunkiseudun kunnat ovat selkeästi edelläkävijöitä koulutuksen tarjoamisessa tässä mittakaavassa, Lindroos sanoo.

Espoon johto opiskelee omissa ryhmissään, ja ohjelman sisältöä on räätälöity kaupungin tarpeisiin. Osana opintoja on perehdytty esimerkinomaisesti kaupungin talousarvioprosessin kulkuun ja hankintaprosessin vaiheisiin. Kursseilla opiskelee muun muassa Espoon toimialajohtajia, tulosyksiköiden johtajia ja johtajia konsernihallinnosta.

– Tämä on monessa mielessä upea juttu, niin organisaation kuin johtajien itsensä kannalta. Kaikille käy selväksi, että johtamisesta voi puhua ja johtamista pitää arvioida ja kehittää, sanoo kaupungin eMBA-ryhmässä itsekin opiskeleva Sarekoski.

Yksittäin ostettu Aalto Executive MBA -tutkinto maksaa 45 800 euroa ja arvonlisäveron.

Espoon kaupungin omat kurssit tulevat maksamaan 28 000 euroa osallistujaa kohden, kertoo Sarekoski. 50 johtajan koulutus tulee maksamaan 1,4 miljoonaa euroa.

– Meillähän on kaksi vaihtoehtoa, kouluttaa johtajia ja ottaa se riski, että he lähtevät meiltä pois tai jättää johtajat kouluttamatta, Sarekoski muistuttaa.

– Mitä käy, jos jätämme kouluttamatta?

Kurssilaiset ovat sitoutuneet työskentelemään kaupungilla vähintään kahden vuoden ajan koulutuksen päättymisestä tai maksamaan koulutuksen tai osan siitä vaihtaessaan työnantajaa tätä aikaisemmin.

Ohjelma kestää noin kaksi vuotta. Ensimmäinen ryhmä valmistuu joulukuussa. Vielä ei ole päätetty, perustetaanko tänä vuonna uusi ryhmä.

Aalto eMBA

Financial Times on rankannut Aalto Executive Master of Business Administration -ohjelman maailman sadan parhaimman eMBA-ohjelman joukkoon. Maailmassa on noin 3 000 tätä liikkeenjohdon ohjelmaa tarjoavaa tahoa.

Koulutus täytti viime vuonna 30 vuotta.

Sen järjestää Aalto EE (Aalto Executive Education), joka on Aalto-yliopiston kokonaan omistama osakeyhtiö.

Vuosittain sen avoimissa eMBA-ohjelmissa opiskelee noin 120 opiskelijaa. Lisäksi ohjelmaa viedään maailmalle.

Opettajat ovat Aalto-yliopiston ja kansainvälisten kauppakorkeakoulujen professoreja.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut