Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leskirouva maksoi lumenpudotuksesta 225 e/h ja pohtii, tuliko hän huijatuksi – näin vastaa 2 400 euroa urakasta laskuttanut yrittäjä

Jokelalaisen talon 240-neliöisen katon puhdistaminen lumesta maksoi 2 400 euroa. Työn kävi tekemässä keskiuusmaalainen yritys viime viikon maanantaina.

Asiasta kertoo Keski-Uusimaa.

Talossa asuva leskirouva havahtui maksamaansa hintaan luettuaan lehdestä, että omakotitalon peltikaton puhdistamisen keskihinta on 190 euroa. Keskihinta oli poimittu juttuun verkkopalvelu Kodinplazasta, jossa on muun muassa kotiin liittyvien erilaisten urakkatöiden yleinen hintataso.

– En moiti yritystä, sillä itsehän sen työn tilasin ja tiesin hinnan, 10 euroa neliöltä, etukäteen. Maksoin jo laskunkin. En silti voi olla miettimättä, että tulinkohan kuitenkin huijatuksi, rouva sanoo.

Yksikerroksisen talon loivalla katolla ei tarvittu turvavaljaita. Kaksi miestä teki töitä neljä tuntia. Pudotettua lunta ei kuljetettu tontilta mihinkään.

2 400 euron hinta tuntuu kovalta, varsinkin kun sitä vertaa työhön, joka tehtiin noin 10 vuotta sitten. Silloin lumen pudottaminen katolta maksoi noin 600 euroa.

– En olisi muuten lumia nyt pudotuttanut, mutta autotalliosan toinen lippa on pitkä ja olin huolissani sen kestävyydestä. Muu katto kestää kyllä.

– Olisin itsekin pyytänyt tarjouksia lumen pudottamisesta, mutta en tiennyt muita firmoja, joilta niitä olisi voinut pyytää.

Rouva kehottaa tekemään aina hintavertailua, varsinkin urakkaluontoisissa töissä. Häneltä löytyy parikin vertailuun kannustavaa esimerkkiä viime vuosilta.

– Kaksi vuotta sitten pyysin tarjouksia keittiöremontista. Kallein tarjous oli 19 100 euroa. Sitä laskettiin luonani melkein koko päivä, varmaan jokainen ruuvikin oli laskuissa mukana. Tarjouksen tekijä yritti painostaa minua hyväksyttämään sen. En hyväksynyt, hän suuttui ja lähti. Lopulta sain teetettyä uuden keittiön 5 000 eurolla. Ja vieläpä samanlaisilla tarvikkeilla.

Toinen merkittävää hintaeroa kuvaava esimerkki liittyy peltikattoon.

–  Naapuri teetti katon maalauksen 10 000 eurolla, ja minä maksoin siitä 5 000 euroa. Että pyytäkää hyvät ihmiset tarjouksia, rouva lopettaa.

Keski-Uusimaa tavoitti rouvan talon katon puhdistuksesta vastanneen yrittäjän.

– 10 euroa neliöltä on ihan normaalihinta yksityiskohteille ja se sisältää 24 prosentin alv:n. Kuluista noin 25 prosenttia menee matkakuluihin ja vastuuvakuutukseen. Työn osuus on noin 75 prosenttia vähän kohteesta riippuen. Yrityksemme kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten laskusta voi tehdä kotitalousvähennyksen, yrittäjä sanoo.

Leskirouvan 2 400 euron laskusta työn osuus oli 1 800 euroa. Työmiehen työstä laskutettiin 225 euroa tunnilta.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.