Leskirouva maksoi lumenpudotuksesta 225 e/h ja pohtii, tuliko hän huijatuksi – näin vastaa 2 400 euroa urakasta laskuttanut yrittäjä

- Hintojen vertaileminen kannattaa, muistuttaa Keski-Uusimaan jututtama jokelalaisnainen. Kuvituskuva. Päivi Tuovinen

Satu Jalo

Jokelalaisen talon 240-neliöisen katon puhdistaminen lumesta maksoi 2 400 euroa. Työn kävi tekemässä keskiuusmaalainen yritys viime viikon maanantaina.

Asiasta kertoo Keski-Uusimaa.

Talossa asuva leskirouva havahtui maksamaansa hintaan luettuaan lehdestä, että omakotitalon peltikaton puhdistamisen keskihinta on 190 euroa. Keskihinta oli poimittu juttuun verkkopalvelu Kodinplazasta, jossa on muun muassa kotiin liittyvien erilaisten urakkatöiden yleinen hintataso.

– En moiti yritystä, sillä itsehän sen työn tilasin ja tiesin hinnan, 10 euroa neliöltä, etukäteen. Maksoin jo laskunkin. En silti voi olla miettimättä, että tulinkohan kuitenkin huijatuksi, rouva sanoo.

Yksikerroksisen talon loivalla katolla ei tarvittu turvavaljaita. Kaksi miestä teki töitä neljä tuntia. Pudotettua lunta ei kuljetettu tontilta mihinkään.

2 400 euron hinta tuntuu kovalta, varsinkin kun sitä vertaa työhön, joka tehtiin noin 10 vuotta sitten. Silloin lumen pudottaminen katolta maksoi noin 600 euroa.

– En olisi muuten lumia nyt pudotuttanut, mutta autotalliosan toinen lippa on pitkä ja olin huolissani sen kestävyydestä. Muu katto kestää kyllä.

– Olisin itsekin pyytänyt tarjouksia lumen pudottamisesta, mutta en tiennyt muita firmoja, joilta niitä olisi voinut pyytää.

Rouva kehottaa tekemään aina hintavertailua, varsinkin urakkaluontoisissa töissä. Häneltä löytyy parikin vertailuun kannustavaa esimerkkiä viime vuosilta.

– Kaksi vuotta sitten pyysin tarjouksia keittiöremontista. Kallein tarjous oli 19 100 euroa. Sitä laskettiin luonani melkein koko päivä, varmaan jokainen ruuvikin oli laskuissa mukana. Tarjouksen tekijä yritti painostaa minua hyväksyttämään sen. En hyväksynyt, hän suuttui ja lähti. Lopulta sain teetettyä uuden keittiön 5 000 eurolla. Ja vieläpä samanlaisilla tarvikkeilla.

Toinen merkittävää hintaeroa kuvaava esimerkki liittyy peltikattoon.

–  Naapuri teetti katon maalauksen 10 000 eurolla, ja minä maksoin siitä 5 000 euroa. Että pyytäkää hyvät ihmiset tarjouksia, rouva lopettaa.

Keski-Uusimaa tavoitti rouvan talon katon puhdistuksesta vastanneen yrittäjän.

– 10 euroa neliöltä on ihan normaalihinta yksityiskohteille ja se sisältää 24 prosentin alv:n. Kuluista noin 25 prosenttia menee matkakuluihin ja vastuuvakuutukseen. Työn osuus on noin 75 prosenttia vähän kohteesta riippuen. Yrityksemme kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten laskusta voi tehdä kotitalousvähennyksen, yrittäjä sanoo.

Leskirouvan 2 400 euron laskusta työn osuus oli 1 800 euroa. Työmiehen työstä laskutettiin 225 euroa tunnilta.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen Joel järjestää yo-juhlat videopuhelulla – opiskeli lukion loppuun yksin Luxemburgissa
 2. "Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä
 3. Rakkaus omiin kotikulmiin roihuaa Helsingissä – kun korona hellittää, nämä 70 seuraa ponkaisevat heti pystyyn
 4. Helsinki Cup toteutuu heinäkuussa – joukkueiden määrää rajataan
 5. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 6. Sompasaari saa päiväkodin
 7. Mari Skoolin pakina: "Jos korona ottaa spurtin Kallion terassien avautuessa, Malmin hautausmaalle on jono"
 8. T24: Kaksi miljoonaa suomalaista etsii lomakohdetta tälle vuodelle – Viron on suosikkikohteiden kakkonen heti kotimaan matkailun jälkeen
 9. Oulunkylän ala-asteelle 23 miljoonan euron laajennus – päiväkoti samaan taloon
 10. Lonnaan ja Vallisaareen pääsee taas maanantaista alkaen vesibussilla
 11. Kesän liikuntakurssit alkavat – näin ilmoittaudut mukaan menoihin
 12. Tiedätkö hätätilanteessa missä on lähin sydäniskuri? Nyt sen voi paikantaa uusitulla sovelluksella
 13. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 14. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 15. Tullilaboratorio tutkii pahoinvointia aiheuttavat hittikarkit – tuloksia luvassa ensi viikolla

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Kuva: Poliisilla iso operaatio Helsingissä – "Mies katolla, hirveä action päällä!"
 2. Kaupunki antoi tiukan vaatimuksen pyöräilijöille Helsingissä – "Joko ajaminen loppuu tai..."
 3. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 4. Pikaruokaketju avaa 60 hengen terassin huikealle paikalle Helsinkiin– "Tuohon kun saisi ravintolan"
 5. T24: Tallink Ekspress on Tallinkin uusi lähikauppa – Se toimii sekä verkossa että Tallinnan rautatieasemalla
 6. Helsingin uima-allastilat tutkittiin – tyrmäävä tulos: jopa 62 prosenttia kohteista liian likaisia, kahdesta paikasta löytyi tulehduksia aiheuttavaa bakteeria
 7. T24: Viron terveysvirasto: Työmatkaliikenteen avaaminen on tuonut koronatartuntoja Suomesta Viroon
 8. HSL:n asiakkaat raivostuivat: Vapaavalintainen kausilipun kesto poistuu, kun HSL yhdenmukaistaa kortin ja sovelluksen lippuvalikoiman – "Kehitys kulkee tässä vahvasti väärään suuntaan"
 9. "Rotta-mäkkärillä" käynnissä tehotorjunta Itä-Helsingissä – Näin kommentoi yrittäjä: kantaa on saatu pienennettyä
 10. Ravintolalegenda Salven ratkaisu rikkoi todennäköisyydet – "Yleensä se ei onnistu"
 11. Asiallinen yläosa, villi paljassäärinen alaosasto – Etätyöasuilla hassuttelu jopa 16-kertaisti Prisman verkkokauppamyynnin
 12. Tunnistatko tätä miestä? – "espanjalainen asunnonomistaja" huijannut ainakin neljää vuokra-asunnon etsijää Helsingissä ja kysellyt asuntoja myös Turusta ja Tampereelta
 13. Uudet mallinnukset: Yskäisy levittää koronaa neljän metrin päähän ja ihmisjoukossa puhekin riittää– Työpaikalla koronatartunta voi levitä jopa minuuteissa
 14. Vuosaari saa lisää ravintoloita – tässä uusimmat tulokkaat
 15. Helsinkiläisen Saara Arvan katoamista tutkitaan henkirikoksena, mutta ruumista ei ole löytynyt ja poliisi joutui vapauttamaan epäillyn

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.