Vihreä julkkispoliitikko loikkaa päälliköksi Energiateollisuuteen – "Kehityksessä on mielenkiintoista olla mukana"

Jukka Relander Vanhankaupunginkoskella. Arkisto/Jorma Rinne

Jukka Hämäläinen

Vihreiden eurovaali- ja kansanedustajaehdokkaana sekä kaupunginvaltuutettuna toiminut Jukka Relander vaihtaa leiriä. Hän siirtyy Energiateollisuus ry:n viestintäpäälliköksi.

– Energiateollisuus on mielenkiintoisen ja haastavan murroksen keskellä. Alan investoinnit ovat pitkäjänteisiä, ja halu vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin näkyy kaikessa toiminnassa. Tällaisessa kehityksessä on innostavaa olla mukana, Relander perustelee siirtoaan.

Relander on perehtynyt energia-alaan edustaessaan Helsingin kaupunkia Vantaan Energian hallituksessa vuosina 2012–2016.

Suomalaisen energiantuotannon päästöt ovat puolittuneet kymmenessä vuodessa ja niiden odotetaan puolittuvan seuraavalla vuosikymmenellä. Tämän jälkeen energiatuotannon päästöjen ennakoidaan putoavan marginaalisiksi vuoteen 2040 mennessä.

– Relanderin viestintäosaaminen ja vahva yhteiskunnallinen tausta tuovat meille lisää ymmärrystä ja kykyä kertoa sekä päättäjille että yleisölle tavoitteistamme, toteaa Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä

Relander jäi vuoden 2007 eduskuntavaaleissa varasijalle, vaikka hän sai 4 403 ääntä. Eurovaalien ehdokkaana hän oli vuonna 2009, mutta ei tullut valituksi. Helsingin kaupunginvaltuutettuna hän toimi 2013–2017.

Relander siirtyy tehtävään johdon valmennuksia ja konsultointia tekevän Novetos Oy:n viestintäjohtajan paikalta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut