Näin pyörii rekkaralli Lidlin jättikeskuksessa – alle 30 minuutissa perävaunuun menee 33 lavaa maitoa, banaaneja ja kuivatuotteita

Olli Kamula vie Vuosaaren Lidliin samalla kerralla koko kaupan tarvitseman valikoiman maidoista hedelmiin. Anne Sirvio

Anne Sirvio

Lidlissä koettiin odotettu ja jännittävä hetki, kun ensimmäiset myymälätoimitukset Lidlin vastikään valmistuneesta Järvenpään jakelukeskuksesta lähtivät kohti myymälöitä torstaina illansuussa.

Jakelukuljetuksia tekevän kuljetusyhtiö Antiokia Oy:n johtaja Eeva Virtanen oli paikalla katsomassa, kun hänen yrityksensä työntekijä Olli Kamula lastasi puoliperävaunuun 33 lavallista tavaraa, jotka lähtivät kohti Vuosaaren myymälää.

Kamula lastasi tuotteet jakelukeskuksen biojätteistä valmistetulla biokaasulla kulkevaan biokaasurekkaan, joka on otettu käyttöön marraskuussa ja sillä on ajettu 50 000 kilometriä.

– Kaasurekan erilaisuuden huomaa lähinnä vain tankatessa. Ehkä se on myös hieman hiljaisempi ajettava, arveli Kamula odotellessaan lastauksen alkua.

Ensimmäisenä hän täytti rekan takaosan kuivatuotteilla.

– Puitteet ovat erinomaiset ja tuotteet on tiukasti kelmutettu tukeville lavoille, kiitteli Kamula, jonka rekka sai kunnian olla ensimmäisenä lastattavien joukossa.

Kamula arveli, että koko puoliperävaunun lastaukseen menee puolesta tunnista tuntiin, kun hän käy kääntymässä kolmella eri ovella hakemassa kaikki eri tuotteet kyytiin. Seuraavalta ovelta hän noukkii kyytiin hedelmät ja vihannekset, jotka on tuotu logistiikkakeskukselle samana aamuna säilytettäväksi juuri oikeaan lämpötilaan.

Esimerkiksi banaanit ovat lähes kypsiä, kun ne pakataan lavoille. Kypsyttämöä ei jakelukeskuksessa ole.

Kun Kamula kaartaa seuraava kerran Järvenpäähän takaisin, hän tuo Vuosaaren myymälästä tiivisti pakatut jätteet mukanaan. Lähes kaikki jäte kierrätetään. Logistiikkapäällikkö Valtteri Suonperän mukaan illan aikana tontilta lähti 40 rekkaa 60 eri reitille. Kaikki rekat eivät ole koskaan paikalla samaan aikaan.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tästä 30 000 lavapaikan jättivarastosta virtaa ruoka pian Helsingin Lidl-myymälöihin – "Tänään tuleva tuoretuote on kaupoissa huomenna" 29.1.2019 6:05
  2. Lidlin jauhelihassa salmonellaa – ostitko tätä tuotetta? Älä käytä 23.1.2019 14:06
  3. Käytätkö talouspaperia ruuanlaitossa? – Kuluttaja-lehti: Näistä Lidlin, K-kaupan ja S-ryhmän merkeistä voi liueta syöpää aiheuttavaa myrkkyä 23.1.2019 8:10

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut