Liikuntapaikat porskuttavat, uusi elokuvateatteri kitkuttaa – "Sanomattakin on selvää, että Redin ongelmat vaikuttavat meihinkin"

KAUPPAKESKUS Cinamon-leffateatteri on pettynyt kävijämääriin. Redin liikuntapaikoilla menee lujaa.

Kauppakeskus Rediin syksyllä avattu virolainen Cinamon-elokuvateatteri on jäänyt kävijätavoitteistaan. Syinä ovat paitsi kauppakeskuksen alhaiset kävijämäärät, myös Itäkeskukseen marraskuussa avattu Finnkino Itis.

– Toive oli saada enemmän yleisöä. Sanomattakin on selvää, että Redin ongelmat vaikuttavat meihinkin, kertoo teatteripäällikkö Mikko Miettinen

– Itis Imax-saleineen vaikutti vähän, mutta ei niin paljon kuin uskalsimme pelätä.

Cinamonissa on petytty etenkin arkipäivien elokuvien suosioon. Poikkeuksen tekevät kerran kuussa keskiviikkoisin järjestettävät alennuspäivät, jolloin ihmisiä on paikalla tavallista enemmän. Iso osa elokuvateatterin loppuunmyydyistä näytöksistä on ollut juuri alennuspäivinä.

Tulevaisuuden suhteen Miettinen on toiveikas. Lupaus paremmasta on näkynyt tammikuun lopussa, jolloin Cinamon tarjosi katsojille myös vaihtoehtoisempaa ohjelmistoa. Ensi-iltansa sai Suomessa harvinainen Virolainen Luokkakokous 3 -komedia.

– Viime lauantaina teimme normaalin päivän myyntiennätyksen. Se oli Luokkakokouksen ansiota. Suuntamme on nyt oikea ja toivomme nopeaa nousua.

Monelle asiakkaalle elokuvateatterin sijainti kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa on aiheuttanut ylimääräistä päänvaivaa.

– Kolmas kerros on paha. Itäväylä jakaa sen kahdessa suunnassa kahtia. Olemme tehneet Redin kanssa yhteistyössä tilapäisiä opasteita. Nyt saimme luvan tehdä myös omia ratkaisuja, jotta asiakkaat löytävät perille suorinta tietä, Miettinen kertoo.

Cinamonin kaupallinen johtaja Toomas Luhats kertoo, että elokuvateatterilla on edelleen tarkoitus avata kuusi salia Pasilan kauppakeskus Triplaan. Ketju suunnittelee laajentumista myös muihin Suomen isoihin kaupunkeihin.

Redin voittajiin kuuluvat tällä hetkellä muun muassa liikuntapalveluja tarjoavat ylitykset. Sekä vapaalentotunneli Fööni että Kiipeilyareena kertovat, että kävijämäärät ovat olleet ennakoitua suuremmat.

– Redin kritiikki ei liity meihin. Kiipeilyareena on kadunvarressa ja se on helppo löytää. Kalasatama on sijaintina hyvä, sanoo Kiipeilyareenan toimitusjohtaja Henrik Suihkonen

Vilkkaimpina päivinä Kiipeilyareenalla käy noin 300 asiakasta. Nuorten aikuisten lisäksi paikka houkuttelee lapsia.

– Lapsiperheille olemme samanlainen liikuntapaikka kuin esimerkiksi uimahalli.

Föönin toimitusjohtaja Mauri Väistö kuvaa loppuvuotta ”hirveäksi rumbaksi ja ruljanssiksi”. Lentotunnelin käyttäjiä oli parhaimpina päivinä 150–200.

– Tupa oli joulukuussa täynnä jopa arkena. Tammikuu on ollut rauhallisempaa, mutta myynnissä on silti ylitetty budjetti, Väistö sanoo.

Myös satunnaiset Redissä shoppailijat ovat Väistön mukaan löytäneet Föönin.

– Redistä tulee suoraan asiakkaita enemmän kuin odotimme. Myös ex tempore -ostarikävijät tulevat varaamaan aikoja. Muutkin Redin ison toimijat ovat huomanneet saman, Väistö kertoo.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut