Esperi Caren työntekijä poistettiin työpaikalta, kun hän ilmoitti epäkohdasta –  Super: vastaavia lain rikkomuksia jopa kymmeniä

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto on tyrmistynyt tuoreimmasta tapauksesta, jossa Superin jäsen on poistettu Esperi Caren yksiköstä, kun hän on ilmoittanut esimiehelle kouluttamattoman työntekijän käyttämisestä ainoana yövuorolaisena haasteellisessa asumispalveluyksikössä.

– Olemme ottaneet Esperi Careen yhteyttä, mutta emme ole saaneet vielä vastausta. Tapaus on yllättävä, viimeaikaisen julkisuuden takia, että näin edelleen menetellään, toteaa Superin puheenjohtaja Silja Paavola

Superin mukaan tapaus on esimerkki lainvastaisesta toiminnasta, johon työnantaja on tällä menettelyllään syyllistynyt.

– Laissa ja asetuksissa on omavalvontavelvoite, ja se tarkoittaa, että työntekijän on ilmoitettava havaitsemistaan epäkohdista ja virheistä esimiehelle. Siitä ei työnantaja saa ryhtyä vastatoimiiin. Tällaisia tapauksia on ollut vuosittain kymmenittäin, ei pelkästään Esperi Caressa vaan muidenkin isojen hoiva-alan yritysten yksiköissä. Olemme joutuneet hakemaan jäsenelle korvauksia laittomasta irtisanomisesta.

Paavolan mukaan kyseisessä tapauksessa on vielä tilanne kesken.

– Olen siinä tiedossa, että jäsen olisi irtisanottu, mutta oletan, että tällaisessa tapauksessa se perutaan.

Silja Paavola huomauttaa, että ilmi tulleet tapaukset ovat vain jäävuoren huippua.

Työnantajat tekevät kiusaa epäkohdista ilmoittaneille myös olemalla tarjoamatta työvuoroja.

– Näyttää siltä, että työnantajat viis veisaavat laista ja omavalvonnasta, Paavola kritisoi.

Työntekijän työpaikkaan liittyvissä asioissa salassapitovelvollisuus koskee potilastietoja ja johtoryhmän asioita, koskien yrityksen talousasioita, ei hoitotyön puutteita.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut