Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hoivaskandaali paisuu, myös Attendolla pahoja puutteita – Yle: Espoolaisessa hoivakodissa nälkäisiä vanhuksia ja laittomia lääkkeitä

Esperi Care ei ole ainoa iso hoivakotiyhtiö, jonka toimintaan liittyy epäselvyyksiä Ylen mukaan ongelmia on myös Attendolla, jolla on liian vähän henkilökuntaa hoitamassa vanhuksia.

Puutteet painottuvat erityisesti Espooseen. Aluehallintovirasto havaitsi ongelmia Espoossa Laaksolahden, Olarinpuiston ja Vuoripirtin hoivakodeissa.

Laaksolahden hoivakoti on ollut Ylen mukaan viranomaisten tarkkaillussa vuodesta 2016 lähtien. Tuolloin avi raportoi, ettei hoivakodin asukkaiden ravitsemusta seurattu asianmukaisesti. Hoivakodissa oli 17 vanhusta, joiden alhainen painoindeksi kasvatti ennenaikaisen kuoleman riskiä.

Myös henkilöstömitoituksia Laaksolahdessa on Ylen mukaan laiminlyöty toistuvasti. Espoon kaupunki on sakottanut sen vuoksi Attendoa kahdesti yhteensä 55 000 euron edestä.

Laaksolahdessa on Ylen mukaan ollut laiton lääkekaappi. Huumaavia reseptilääkkeitä on jaettu ilman lääkärin määräystä.

Ylen mukaan ongelmat Laaksolahdessa jatkuvat yhä. Palaute on ollut negatiivista, ja koulutettua henkilökuntaa on liian vähän.

Aiemmin Yle kertoi, että Esperi Caressa ongelmia on ollut 16 hoivakodissa 14 paikkakunnalla.

Valvira kertoi perjantaina sulkeneensa Esperi Caren Kristiinankaupungissa toimineen hoivakodin. Toimintaa jatkaa kaupunki.