Myllypuroon suunnitteilla jääurheilun monitoimihalli – Suomen ensimmäinen pikaluistelurata sisätiloissa

Kaksi luistelun lajiliittoa suunnittelee jääurheilukeskuksen rakentamista Myllypuroon. Hanke, jonka sisältö on osin muuttunut, on ollut esillä jo useiden vuosien ajan.

Monitoimihalliin tulisi 400 metrin mittainen pikaluistelurata, 427 metrin pituinen juoksurata, kuntosali, kaksi peilisalia oheisharjoittelua varten sekä tilat esimerkiksi yritystilaisuuksien tai seminaarien järjestämiseksi.

Suomen Luisteluliiton ja Suomen Taitoluisteluliiton yhteisen hankkeen katsomossa olisi noin 2 000 istumapaikkaa.

Luisteluliiton puheenjohtaja Vesa Rosendahl muistuttaa, että pikaluisteluhallista on haaveiltu vuosia. Yhtään sisähallia ei ole Suomessa.

– Suunnitteluvarausta Myllypuron tontille ei vielä ole. Tontin omistaa Helsingin kaupunki ja se on kaavoitettu urheilutoiminnalle, Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio kertoo.

Hän jatkaa, että hallihanke on vielä alkutekijöissään. Mahdollista on, että kilpaurheilijoille ja harrastajille tarkoitettu halli ei välttämättä toteudu juuri Myllypuroon.

Nopeimmillaan enintään 20 miljoonan hankkeen rakentaminen voisi alkaa ensi vuonna.

Jäähallihanke kuuluu Suomen Olympiakomitean opetus- ja kulttuuriministeriölle puoltamiin valtakunnallisesti merkittävien liikuntapaikkojen rahoitussuunnitelmaan vuosille 2019–2022.

– Hankkeen rahoitus tulee monelta suunnalta. Kaupunki voisi ehkä myöntää meille lainaa ja opetus- ja kulttuuriministeriöltä haemme tukea liikuntapaikkarakentamiseen, mukana voi olla myös yksityisiä sijoittajia, Raitio luettelee.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut