Suomeen syntyy uusi hoivapalveluiden jättiyhtiö – kauppahinta 71 000 000 euroa

Jari Pietiläinen

Humana ostaa suomalaisen Coronaria Hoivan. Yritysoston myötä Humana vahvistaa asemaansa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, kehitysvammaisille sekä ikäihmisille kohdennettujen asumis- ja hoivapalveluiden tuottajana.

Samalla se kasvaa yhdeksi johtavaksi sosiaalipalveluiden tuottajaksi Suomessa.

Pohjoismainen sosiaalialan palveluiden tuottaja Humana AB on allekirjoittanut sopimuksen ostaakseen kaikki Coronaria Hoiva Oy:n osakkeet Coronaria Oy:lta. Kauppa vaatii vielä Suomen kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Yrityskaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, viimeistään vuoden 2019 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla.

Yrityskaupan arvo on 71 miljoonaa euroa. Yrityskauppa rahoitetaan käteisellä ja velkarahoituksella. Vuonna 2018 Coronaria Hoivan liikevaihto oli 54,1 miljoonaa euroa. Yhtiöllä on noin 1 100 työntekijää.

– Suomen-toimintomme ovat kehittyneet vakuuttavasti laajennuttuamme Suomeen vuonna 2016 ja nyt otamme seuraavan askeleen. Yritysoston myötä meistä tulee johtava, kokonaisvaltainen sosiaalipalveluiden tuottaja Suomessa, jolla on vahva perusta kasvulle sekä laadun kehittämiselle, sanoo Humana-konsernin toimitusjohtaja Rasmus Nerman

– Yritysoston myötä saamme vahvemman jalansijan myös mielenterveys- ja päihdekuntoutujien, vammaisten sekä ikäihmisten hoivapalveluiden tuottajana. Jatkossa palveluksessamme on noin 2 500 ammattilaista, sanoo Arjessa Oy:n toimitusjohtaja Pasi Kohtala

Arjessa Oy on Humanan maayhtiö.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut