Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salaperäinen maistaja testasi Social Burgerjointin kasvishampurilaisen böndellä – ”ranet” nousivat liki päärooliin

Premium-burgereistaan tunnettu Social Burgerjoint on toiminut tähän asti vain vain Helsingissä. Nyt ketju on aloittanut maakunnan valloituksen Keravalla, jossa sen ravintola toimii kauppakeskus Karusellissa.

Sanomalehti Keski-Uusimaan testaaja kävi kokeilemassa, miltä stadilainen burgeri maistuu böndellä. Näin "Salaperäisenä maistajana" tunnettu testaaja kuvailee kokemustaan:

Koska lihansyöntiä on todellakin tarpeellista vähentää, valitsen listalta Brooklyn-kasvishampurilaisen (13 euroa). Lisukkeeksi otan ranskalaiset (3,5 euroa) ja sen kylkeen vielä rosmariini-valkosipulimajoneesin (1 euro), kun kerran kynsilaukan kotikaupungissa olemme.

Käteeni lyöty päristin alkaa täristä villinä 5 minuutin kuluttua tilauksesta, mikä tarkoittaa että annos odottaa tiskillä noutamista tarjottimelle asetettuna.

Social Burgerjoint on äskettäin alkanut käyttämään kasvispihvinä brittiläistä Moving Mountains -pihviä. Innovaatio sisältää muun muassa herne-, soija- ja vehnäproteiinia, sientä ja punajuurta.

Pihvi näyttää ja tuntuu erehdyttävästi hienoksi jauhetulta jauhelihapihviltä. Maku on omanlaisensa, mutta ehdottomasti herkullinen. Briossisämpylä on ensiluokkainen ja hampurilainen on kokonaisuutena mehevä ja maukas.

Ranskalaiset on kumottu koruttomasti suoraan tarjottimelle, samoin ketsuppi ja majoneesi. Perunat tuppaavat usein jäämään sivuosaan hampurilaisen kumppanina, mutta Social Burgerjointin parmesaanijuustolla ryyditetyt "ranet" vievät kielen mennessään ja kilvoittelevat tasapäisesti tämän aterian pääroolista.

Social Burgerjointin listalla on 5–6 erilaista burgeria, joista edullisin maksaa 9 euroa. Jos kasvishampurilainen olisi piirun verran edullisempi, lihan ja vegeversion välillä arpovalle ei jäisi pian enää mitään tekosyytä olla valitsematta sitä kasvisvaihtoehtoa. Laatua on tarjolla kaikissa tapauksissa.