Palkittu kaupunginosa puhkuu talkoohenkeä – joka vuosi järjestettävä Hanami on jättänyt pysyvän jäljen: "Niitä on alkanut ilmestyä vähän joka puolelle"

Uudenmaan liitto on palkinnut Roihuvuoren Vuoden 2019 uusmaalaisena kaupunginosana. Maakuntaliitto kiittelee roihuvuorelaisia alueen kehittämisestä ja toiminnan viemisestä määrätietoisesti eteenpäin.

– Tämä työ on tuottanut tulosta, ja ihmisten mielikuva Roihuvuoresta on kääntynyt positiiviseksi. Niinpä aluetta voisi kuvailla yhteisölliseksi ja aktiiviseksi. Asukasyhdistyskin on yksi Helsingin suurimpia, Uudenmaan liitto arvioi palkitsemisperusteissaan.

Viimeisen vuosikymmenen aikana Roihuvuoressa on todellakin tapahtunut railakkaita muutoksia, joiden ansiosta koko kaupunginosa on herännyt lähes uuteen elämään.

– Itse olen asunut täällä seitsemän vuotta ja tänä aikana olen huomannut paljon myönteistä kehitystä. Ruohonjuuritasolla muutos näkyy siinä, että erilaisia tapahtumia on nyt helppo järjestää, iloitsee Roihuvuori-seuran puheenjohtaja Mari Hämäläinen

Hänen mukaansa kaupunginosan valttikortti on juuri kylämäisyys: Roihuvuoressa toisista pidetään huolta ja jopa tuntemattomia ohikulkijoita tervehditään.

Kirsikkapuistossa keväisin järjestettävä Hanami-juhla on vaikuttanut mielenkiintoisesti roihuvuorelaisten elämään.

– Talkoisiin osallistuneille, vuoden roihuvuorelaisille ja muille merkkipäiväänsä viettäville henkilöille ja taloyhtiöille on lahjoitettu kirsikkapuun taimia. Niistä versoneita kirsikkapuita on nyt alkanut ilmestyä vähän joka puolelle Roihuvuorta.

– On mielenkiintoista nähdä, millaiselta Roihuvuori näyttää kirsikkapuiden ansiosta vaikka kymmenen vuoden kuluttua.

Tänä vuonna Hanami-juhla järjestetään todennäköisesti sunnuntaina 19. toukokuuta. Huhtikuussa juhlitaan myös Suomen ja Japanin välisten kulttuurisuhteiden satavuotisjuhlaa, jolloin roihuvuorelaisetkin ovat mukana Japaniin suuntaavassa delegaatiossa.

Nykyisin noin 7 900 asukkaan Roihuvuori kasvaa lähitulevaisuudessa.

Kun Ruususenrinteen kerrostalot valmistuvat, kaupunginosan väestö on kasvanut kymmenisen prosenttia.

– Silloin huolena on tietenkin alueen palveluiden riittävyys. Jo nyt Roihuvuoren koulut ja päiväkodit ovat aika lailla täynnä, Hämäläinen pohtii.

– Uskon, että Helsingin kaupunki hoitaa tämän asian kuntoon eikä ongelmia tule.

Uudenmaan liitto on valinnut vuoden kaupunginosan vuodesta 2013 alkaen. Helsinkiin valinta on osunut kahdesti aiemmin: Maunula palkittiin vuonna 2015 ja Kallio vuonna 2017.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut