Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätkäsaareen 15-kerroksisiin torneihin kaupungin vuokra-asuntoja – kaikkiaan 265

Jätkäsaareen Länsisatamankadun varteen Hyväntoivonpuiston ja Jätkäsaaren liikuntapuiston väliin rakennetaan kaikkiaan 265 Helsingin kaupungin (Heka) vuokra-asuntoa.

Asunnot rakentaa Skanska, joka kertoo tiedotteessa, että sopimuksen arvo on noin 46,7 miljoonaa euroa.

Länsisatamankatu 37:een tulee kolme rakennusta. Kokonaisuus koostuu kahdesta 15-kerroksisesta tornista sekä kahdesta osasta, jotka ovat 5–8-kerroksisia.

Matalammat osat sekä tornien alaosat ovat väritykseltään tummasta tiilestä muurattuja, mutta tornien yläosat ovat valkoisia, mikä keventää niiden ilmettä.

Länsisatamankadulta katsottuna korttelikokonaisuudessa vuorottelevat korkeat ja matalammat osat, jotka tuovat rytmikkyyttä ja vaihtelevuutta rakennusmassoihin. Rakennusten väliin jää korttelipiha. Suunnittelusta on vastannut Arkkitehtiryhmä A6 Oy.

Rakentaminen käynnistyy tammikuussa 2019 ja kokonaisuus valmistuu keväällä 2022. Hanke tuo Helsinkiin lisää kaivattuja kohtuuhintaisia asuntoja.

Skanskalla on työn alla myös toinen Jätkäsaaressa sijaitseva kortteli Malagan- ja Livornonkatujen välissä. Yhteensä 223 asunnon kokonaisuus jakaantuu neljään yhtiöön: As. Oy Helsingin Picasso, As. Oy Helsingin Malaga, Heka Jätkäsaari Livornonkatu 7 ja Helsingin Asumisoikeus Oy Livorno.

Korttelin rakentaminen on käynnistynyt toukokuussa 2018, ja se valmistuu syksyllä 2021. Korttelin matalimmat, townhouse-tyyppiset talot ovat kolmikerroksisia ja korkeimmat kerrostalot kahdeksankerroksisia.