Myllypuroon tulee taas lukio pitkän tauon jälkeen – "Vahvistaa idän koulutuskeskittymää"

OPISKELU Helsingin kielilukio muuttaa Itäkeskuksesta Myllypuroon, kun uudisrakennus valmistuu.

Myllypuro saa jälleen lukion yli 20 vuoden tauon jälkeen. Kun 1990-luvun puolivälissä Myllypuron lukio yhdistettiin Itäkeskuksen lukioon, niin tulevaisuudessa Itäkeskuksessa toimiva kielilukio siirtyy Myllypuroon.

Kävelyetäisyyden päähän Metropolian uudesta kampuksesta tullaan rakentamaan uudisrakennukset Stadin ammattiopistolle ja Helsingin kielilukiolle.

– Myllypurosta halutaan tehdä itäisen Helsingin koulutuskeskittymä. Se että oppilaitokset ovat lähellä toisiaan on tärkeää nimenomaan yhteistyön takia. Kyllähän se helpottaisi yhteistyötä huomattavasti, jos oppilaitokset olisivat fyysisesti lähekkäin toisiaan, sanoo lukioiden ja ammatillisen koulutuksen johtaja Arja Kukkonen kasvatuksen ja koulutuksen toimialalta.

Rakentamisen myötä Myllypuroon valmistuu yli 8 400 opiskelijan keskittymä, kun lukion ja Stadin ammattiopiston uudisrakennukset valmistuvat.

Lukion ja ammattiopiston tontteja ei ole vielä kaavoitettu, mutta kaavat pyritään samaan lainvoimaisiksi tämän vuoden aikana.

Lue myös:Jättikampus rehevöitti Myllypuron: ensimmäiset 3000 opiskelijaa aloittivat – "Näyttää jo aivan korkeakoululta"

Kulttuurikeskus Stoan vieressä Itäkeskuksessa sijaitsevaan huonokuntoiseen Helsingin kielilukioon tehtiin viime vuonna korjauksia, jotta toiminta pystyy jatkumaan niin pitkään, kunnes uudisrakennus Myllypuroon valmistuu.

Stadin ammattiopisto sijaitsee useassa eri pisteessä Helsingissä.

Myllypuroon keskitettävät oppilaitokset tulevat jatkossa tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä keskenään. Yhteistyön muodoista neuvotellaan parhaillaan. Myös uusi lukiolaki edellyttää, että lukioiden tulee tehdä yhteistyötä korkeakoulujen kanssa.

– Ammattikorkeakoulukursseja voisi suorittaa jo lukion aikana tai ammatillisen koulutuksen opiskelijat voisivat halutessaan suorittaa joitain lukiokursseja, Kukkonen täsmentää.

Yhteistyö mahdollistaisi opettajien liikkumisen oppilaitosten välillä. Myös tilojen yhteiskäyttö olisi mahdollista.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan johtavan arkkitehdin Vera Schulmanin mukaan Stadin ammattiopiston tilojen rakentaminen alkaisi alkuvuonna 2021.

– Tilat voitaisiin ottaa käyttöön helmikuussa 2023. Myös Helsingin kielilukion toteutusajaksi on arvioitu 2021–2023.

Kampus tulee olemaan Helsingin suurin heti Helsingin yliopiston jälkeen.

Myös Vuosaareen on tulossa uusi rakennus lukiolle. Helsingin yhteislyseon toiminta Kontulassa säilyy ennallaan. Lukio on yksityinen.

Yli 8 400 opiskelijan jättikampus

Myllypuroon suunnitellaan jättimäistä kolmen oppilaitoksen keskittymää.

Viime viikolla käyttöönotetun Metropolia-ammattikorkeakoulun läheisyyteen suunnitellaan uudisrakennuksia Stadin ammattiopistolle ja Helsingin kielilukiolle.

Ensi vuonna kokonaan valmistuvaan Metropoliaan on tulossa yhteensä 6 000 opiskelijaa.

Stadin ammattiopiston opiskelijamäärä on 1 500 ja Helsingin kielilukion 900. Yhteensä opiskelijoita tulee olemaan reilut 8 400.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut