Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut ravintola konkurssiin – valkoisen ylivallan kokous ei ollut myyntivaltti?

Ravintola Kaisaniemestä tuli pian sen valmistumisen jälkeen ylioppilaiden suosima paikka. Tässä vapunviettoa Kaisaniemen ravintolassa vuonna 1892. Wasastjerna Nils

Jukka Hämäläinen

Ravintola Kaisaniemeä pyörittävä Oy H & H Catering Ab on haettu konkurssiin viime viikolla. Yrityksen haki konkurssiin verohallinto tilittämättömien verojen takia.

Ravintolayhtiön olisi pitänyt maksaa yli 17 000 euron arvonlisäverot tai muita veroluontoisia maksuja syyskuussa.

Lämmin kesäkään ei auttanut velkaista yritystä. Rästissä oli myös työttömyysvakuutusmaksuja ja useiden perintäyhtiöiden laskuja.

Maksuhäiriömerkintöjä yrityksellä oli 39 kappaletta vuoden 2016 alusta lähtien.

Ravintola Kaisa­niemi sai julkisuutta viime keväänä, kun siellä järjestettiin äärioikeistolaisten Awakening-tapahtuma. Sitä kuvailtiin valkoisen ylivallan kokoukseksi.

Kaisaniemenpuistossa sijaitsevan ravintolan perusti Catharina ”Cajsa” Wahllund vuonna 1827. Wikipedian mukaan se oli Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut ravintola.

Kaisaniemenpuisto on saanut nimensä ravintolan mukaan – ei päinvastoin. Puistoa kutsuttiin aiemmin Seurapuistoksi.

Ehkä parhaiten ravintola Kaisaniemi tunnetaan sen ruokasalin katon läpi kasvavasta elävästä puusta.

Ravintola oli aluksi pieni virvokkeita myyvä kioski, kunnes 1839 Wahllund rakennutti nykyisen ravintolan. Sitä on tosin muutettu useita kertoja. Rotundasali ja ulkoterassi lisättiin 1920-luvulla.

Asiasta uutisoi myös Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut