Nyrkkeilyn entinen Suomen mestari hätkähti, kun Soldiers of Odin tuli kotikaupungin kaduille – "Menin kysymään, että mikä juttu tämä on"

Keravan Nyrkkeilijöissä vaikuttava Mika Koivula on huolestunut Keravan turvallisuustilanteesta. Arkistokuva. Robert Monstovics

Oskari Lehto

Nyrkkeilyn Suomen mestaruuden 81-kiloisissa vuonna 1991 voittanut Mika Koivula haluaisi rauhoittaa tilannetta Keravalla. Hänen mielestään Kerava on muuttunut liian levottomaksi viime vuosina.

52-vuotias keravalainen esitti syksyllä huolensa Facebookissa. Hän ehdotti, että Keravan "vanhan liiton miesten" olisi aika tehdä asialle jotain.

– Ajatus lähti siitä, kun kohtasin Keravalla Soldiers of Odinien partion. Menin heidän keskelleen kysymään, mikä juttu tämä on. Tapaamisen jälkeen tuli mieleeni, että kyllä jonkun muun tahon pitäisi huolehtia turvallisuudesta Keravalla, Koivula kertoo nyt Keski-Uusimaa-lehdelle.

Syksyiseen viestiinsä Mika Koivula sai useita vastauksia keravalaisilta, jotka lupautuivat mukaan, jos jonkinlainen ryhmä perustetaan. Syksyn jälkeen poliisi on lisännyt partiointiaan Keravalla, mutta Koivulan mukaan kaupungin kaduilla olisi yhä tarvetta rauhoittavalle läsnäololle.

Koivulan ajatus ei ole kuitenkaan edennyt. Hän ei osaa vielä sanoa, miten, missä ja milloin "Sherwood old school boys" voisi toimia.

– Asiaa pitäisi funtsia kunnolla. Ihmiset voivat ymmärtää ryhmän tarkoituksen väärin ja tilanne voi ryöstäytyä käsistä, jos joku väärin motiivein porukkaan tuleva jäsen alkaa haastamaan riitaa, Koivula näkee K-U:n haastattelussa.

Keravan Nyrkkeilijöissä valmennusryhmiä vetävän ja 2000-luvun alussa kaksi kautta kaupunginvaltuutettunakin (sd.) toimineen Koivulan mielestä Keravalla tarvittaisiin kuitenkin jonkinlaista kurinpalautusta.

– Kaikki lähtee kotoa. Kun ei ole sääntöjä eikä rajoja, tuolla hillutaan yötä myöten, kun ei ole muutakaan tekemistä. Opettajat eivät saa tehdä mitään, ja ei on ensi kerran ei vasta armeijassa, jos sinne edes mennään, mies puhisee.

Jotkut ovat muistuttaneet, että Keravalla on ollut levotonta myös menneinä vuosikymmeninä, jolloin tappelut olivat yleisiä. Mika Koivulan mukaan takavuosina tilanne oli kuitenkin erilainen.

– Silloin tapeltiin reilusti, eikä ruvettu potkimaan, jos toinen kaatui maahan. Tappeluissa oli omat sääntönsä ja toista kunnioitettiin.

Asiasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.

Kaupunki mukaan?

Mika Koivula toivoo, että Keravan kaupunki lähtisi mukaan turvallisuustalkoisiin.

Kaupungin turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio ei kuitenkaan halua ottaa kantaa Koivulan ehdotukseen tässä vaiheessa.

– Näitä heittoja aika ajoin kuulee, mutta asiasta pitäisi olla konkreettisempaa tietoa: kuka tällaista porukkaa johtaa, millä periaatteella se toimii ja niin edelleen, Komokallio sanoo.

– Mielenkiinnolla kuitenkin kuulisin lisää sitten, jos tästä jotain kehittyy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 2. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 3. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 4. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 5. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 6. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 7. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 8. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 9. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 12. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 13. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 3. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 4. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 5. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 12. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 13. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.