Testaa autosi turvatekniikka Pirssipuntarissa – uusi automatiikka helpottaa etenkin ikääntyviä kuljettajia

Automaattivaihteistosta voi olla paljon hyötyä iäkkäille kuljettajille.

– Automaatilla ajaessa jää enemmän resursseja nopeasti muuttuvissa liikennetilanteissa toimimiselle, sanoo Liikenneturvan suunnittelija Mia Koski

Myös muut erilaiset turvajärjestelmät kannattaa pitää mielessä autoa vaihtaessa. Turvallisuuden kannalta tärkeimmän kolmikon muodostavat Liikenneturvan mukaan ajonvakautusjärjestelmä (ESC), hätäjarrutusjärjestelmä sekä kaistalla pysymisen avustimet.

Jos uusi tekniikka on vierasta, Liikenneturvan Pirssipuntari auttaa selvittämään autosi turvallisuuden. Se antaa myös vinkit mahdollisimman turvallisen auton hankintaan.

Pirssipuntari-testin voi tehdä osoitteessa www.liikenneturva.fi/pirssipuntari Vastauksista saa räätälöidyn palautteen.

Oman auton käyttö on monelle ikääntyneelle tärkeä tekijä niin asioiden hoitamisessa kuin sosiaalisten suhteiden ylläpitämisessä. Auton käyttöä voi helpottaa monilla pienillä apuvälineillä, kuten turvavyön vetimillä. Itse ajamiseen voi saada paljonkin apua ja hyötyä turvatekniikasta ja ajoa helpottavista järjestelmistä.

– Aktiiviset turvajärjestelmät pyrkivät auttamaan kuljettajaa vaaratilanteissa niin, ettei onnettomuutta tapahtuisi. On silti muistettava, että turvatekniikkakaan ei auta, jos kuskilla ei ole perusasiat kuten turvavyön käyttö kunnossa, Koski muistuttaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut