Jättikampus rehevöitti Myllypuron: ensimmäiset 3000 opiskelijaa aloittivat – "Näyttää jo aivan korkeakoululta"

Metropolian rehtori Riitta Konkola (keskellä) on ylpeä Myllypuron kampuksen viherseinästä, jota Lauri Huuhka (oikealla) on ollut rakentamassa. Nicol Parviainen (vasemmalla) aikoo hyödyntää seinää opinnoissaan. Johanna Erjonsalo

Jari Pietiläinen

Helsinkiläiset Nicol Parviainen, 22, ja Lauri Huuhka, 25, aloittivat maanantaina opiskelunsa Myllypuron upouudella kampusalueella.

Heidän lisäkseen Metropolia-ammattikorkeakoulun opiskelijoista nyt jo kolmisentuhatta aloittaa päivänsä Myllypurossa, mutta vuoden sisällä määrä kaksinkertaistuu.

Korkeakoulun neljä vanhaa kampusaluetta sulkeutuu viimeistään ensi vuonna. Jäljelle jäävät Myllypuron lisäksi Arabian, Myyrmäen ja Leppävaaran kampukset.

Nuorista miehistä tulee molemmista oman alansa ammattilaisia: Parviainen opiskelee sosionomiksi ja Huuhka valmistuu alkaneena keväänä rakennusinsinööriksi.

Lauri Huuhkalle Myllypuron kampus on jo nyt tutumpi kuin monelle muulle opiskelijalle, sillä hän on viime toukokuusta lähtien ollut rakentamassa sitä.

Uusia opiskelijoita ottivat Myllypurossa innolla vastaan tutorit Katja Klavert, Katariina Erwe, Sanna Virmakoski ja Miina Laine. Tarjolla oli muun muassa hilpeitä haalarimerkkejä. (Kuva:Johanna Erjonsalo)

– Kampuksen rakentaminen kuului työharjoitteluun. Olen tehnyt listoituksia ja asentanut teräsrakenteita, mutta erityisen mielenkiintoista on ollut tutustua hankintapuolen tehtäviin, Huuhka luonnehtii.

Parviaisella puolestaan on edessään vielä kolmen vuoden opinnot, mutta jo tässä vaiheessa häntä kiinnostaa mielenterveystyö.

– Sosiaalialan työllistymismahdollisuudet ovat nyt kyllä erittäin hyvät ja se kannustaa jatkamaan, Parviainen arvioi.

Tuoreet tilat saavat kiitosta opiskelijoilta.

– Ilman muuta sillä on vaikutusta opiskelumotivaatioon, jos tilat ovat ajanmukaiset. Nyt olen lähinnä odottavalla kannalla tämän uuden kampuksen suhteen.

Metropolian toimintaterapeuttiopiskelijat Mia Soini ja Jenna Ryyti eivät tänä keväänä ehdi nauttia uuden kampusalueen iloista, sillä heitä odottaa oppilasvaihto Belgiassa. (Kuva: Johanna Erjonsalo)

Paljon hehkutettu metron läheisyys ei tosin vaikuta kaikkien opiskelijoiden matkoihin, sillä esimerkiksi Parviainen asuu Kannelmäessä ja kulkee Myllypuroon suoralla bussiyhteydellä Kehä I:stä pitkin.

Uusia opiskelijoita oli heti maanantaina kampuksen aulassa vastassa joukko haalariasuisia tutoreita. Aikanaan sairaanhoitajaksi valmistuvat Katja Klavert ja Miina Laine ovat aktiivisia myös Metropolian opiskelijakunta Metkassa.

– Entiset tilat Tukholmankadulla olivat jo aika vanhanaikaisia. Uudet tilat Myllypurossa näyttävät jo aivan korkeakoululta ja täällä voi kunnolla hengittää, Klavert ja Laine tunnustavat tyytyväisinä.

Metkan tutorit ovat tutustuttaneet tuliteriä opiskelijoita kampusalueelle opaskierrosten avulla, joiden aikana tutuksi tulevat talon kaikki kahdeksan kerrosta.

Metropolian rehtori Riitta Konkola on erityisen mielissään siitä että kahden kokonaan eri alojen opiskelijat on vihdoin saatu saman katon alle.

Maanantai oli sairaanhoitajaopintojen ensimmäinen päivä Julia ja Venla Pennaselle sekä Fanny Pulkille. (Kuva: Johanna Erjonsalo)

Rakennus- ja kiinteistöalan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijat eivät ole läheskään niin kaukana toisistaan kuin ensi silmäyksellä saattaisi luulla.

– Nämä kaksi alaa täydentävät yllättävän hyvin toisiaan. Yhteistyö näkyy hyvin vaikkapa talotekniikkaa suunniteltaessa, Konkola korostaa.

– Esimerkiksi nykyiset palvelutalot ovat täynnä erilaisia sensoreita ja laitteita. Kukapa muu olisi niiden sijoittamisesta rakennuksiin parempi kertomaan rakennusalan ammattilaisille kuin sosiaali- ja terveysalan väki.

Liikuntamyllyn kainaloon rakentunut kampusalue paisuttaa väkimäärää Myllypuron kaduilla noin 3 000 opiskelijalla ja ensi vuonna seuraa sama määrä lisää.

Valkoiset metallirakenteet ovat kampuksen luonteenomaisimpia piirteitä. (Kuva: Johanna Erjonsalo)

– Teimme jo kampuksen suunnittelu- ja rakennusvaiheen aikana myllypurolaisten keskuudessa kolme eri kyselyä, joiden mukaan odotukset uuden koulun suhteen ovat positiivisia, kertoo Riitta Konkola.

Lähistön asukkaat ovat jatkossa tervetulleita käymään kampuksella, jonne avataan kirjasto ja kahvila. Kehitysvaiheessa ovat vielä kampuksen omat hyvinvointipalvelut, esimerkiksi ravitsemusterapiatapahtumat.

Aiheeseen liittyvää

  1. Myllypuroon tulee taas lukio pitkän tauon jälkeen – "Vahvistaa idän koulutuskeskittymää" 23.1.2019 16:25
  2. "En ihmettele sitä, että asuntojen hinnat ovat nousussa" – aurinko paistaa nyt entiseen metsälähiöön 11.4.2018 6:35
  3. Itä-Helsingin jättikampuksella harjannostajaiset 15.2.2018 18:05
  4. Jättikampus jauhaa Myllypuron uusiksi 11.11.2016 16:20

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut