Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Taas yhteen Helsingin edustan historialliseen saareen havitellaan hotellia – "Paikkahan on aivan loistava ja voisi olla uusi nähtävyys"

MERI-HELSINKI Valtio haluaa myydä Korkeasaaren kupeessa sijaitsevan saaren.

Valtio kauppaa parhaillaan Helsingin edustalla sijaitsevaa Hylkysaarta. Noin 400 metriä pitkä Hylkysaari sijaitsee Korkeasaaren kupeessa vastapäätä Katajanokkaa.

Hylkysaaressa sijaitsi takavuosina Merimuseo, mutta se jätti saaren jo vuonna 2007 siirtyessään Kotkaan.

Senaattikiinteistöt myisi koko saaren mielellään hotellikäyttöön.

– Saari on varattu yleiskaavassa virkistys- ja matkailukäyttöön. Paikkahan on aivan loistava, ja Helsinki voisi saada hotellista uuden nähtävyyden, kiinteistökehityspäällikkö Elias Rainio visioi.

Useat tahot ovat hänen mukaansa jo ilmaisseet kiinnostuksensa Hylkysaarta kohtaan.

Päärakennus ei ole järin iso. Miten noin pieni rakennus voi toimia hotellina, kun hotellin kannattavuusrajana pidetään usein 200 huonetta?

– Hotelleja on eri kokoisia, ja tutkimme vaihtoehtoisia konsepteja. Kaupungin kanssa keskustellaan myös siitä, voitaisiinko saareen saada uudisrakentamista tukemaan vanhojen rakennusten käyttöä, Elias Rainio sanoo.

Keskusteluja käydään myös Korkeasaaren ja Museoviraston kanssa. Päärakennuksen ohella saaren toisessa päässä sijaitseva Villa Ida on suojeltu.

Kaiken kaikkiaan rakennuksia saaressa on toista kymmentä.

– Tavoitteena on, että uusi toimija kehittäisi saarta kokonaisuutena, josta tulisi mielenkiintoinen merellinen käyntipaikka myös muille kuin hotellivieraille. Erilaiset rakennukset tuovat saaren tarinaan kerronnallista syvyyttä, Rainio pohdiskelee.

Saaren sijainti on hänestä kiinnostava.

– Vain 400 metrin päässä Katajanokan kärjestä ja kantakaupungista, mutta silti henkisesti kaukana. Kaupungista pääsee irtautumaan pikkumatkan päässä.

Hylkysaareen on siltayhteys Mustikkamaan ja Korkeasaaren kautta.

Tulevaisuudessa Kruunuratikan pysäkki tulee sijaitsemaan vain reilun puolen kilometrin päässä saaresta.