Kuvat: Korkeasaaren busseista tuijottaa nyt pöllö tai maailman pienin apina – "Upeaa, kun villieläin ottaa kontaktia sinuun"

Korkeasaareen liikennöivän HSL:n linjan 16 kaikki kolme bussia ovat saaneet uudet ilmeet: nyt bussin perässä ajavat saavat katsella jyhkeää pöllöä – kun taas ohittajat näkevät vilauksen maailman pienimmästä apinasta.

– Uudistimme vuosi sitten visuaalisen ilmeemme yhdessä GUT Studion kanssa. Sen jälkeen oli luontevaa uudistaa myös Korkeasaareen kulkevien bussien teippaukset, tunnustaa Korkeasaaren graafinen suunnittelija Aki Kotkas

– Isot kuvat, joissa eläin katsoo kohti, antavat jo esimakua eläintarhavierailusta. On upea tunne, kun villieläin ottaa kontaktia juuri sinuun.

Bussien teippaus tehtiin yhteistyössä Granon kanssa ja bussit on teipattu ikkunan läpinäkyviä kalvoja lukuun ottamatta PVC-vapaalla kalvolla.

Kaikissa kolmessa bussissa on oma teemansa. Oranssista bussista astutaan ulos kuninkaallisesti leijonien keskeltä. Kissabussin lajit lumileopardista amurintiikeriin ovat useimmille tuttuja Korkeasaaren Kissalaaksosta.

Vihreän bussin ovet avaa jättimäinen pikkumarmosetti, maailman pienin apina, jolla on todellisuudessa kokoa vain reilut 10 senttiä ja 100 grammaa.

Pikkumarmosetin ja muut apinabussin eläimet, apinalinnassa eläviä berberiapinoita lukuun ottamatta, voi nähdä luonnollisessa koossa Korkeasaaren Amazonia-talossa.

Siniseen bussiin on kerätty Korkeasaaren suomalaisia lajeja; metsäpeura, ahma, ilves ja pöllöt.

Toisella bussin kyljistä sataa lunta ympäri vuoden, muistuttamassa siitä, että Korkeasaari on avoinna vuoden jokaisena päivänä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut