Ilmailumuseolle kerätään 2 miljoonaa euroa – "Suomessa on paljon ilmailun ystäviä"

Ilmailumuseoyhdistys ry on avannut rahankeräyksen, jonka tavoitteena on kerätä kaksi miljoonaa euroa Suomen Ilmailumuseon Uusi ilmailumuseo -hankkeen tueksi. Keräys jatkuu kahden vuoden ajan, 12. joulukuuta 2020 asti.

Suomen Ilmailumuseon johtaja Pia Illikainen pitää kahden miljoonan euron keräystavoitetta kunnianhimoisena, mutta mahdollisena. Hän toivoo, että keräykseen lähtevät mukaan niin yksityiset lahjoittajat kuin yritykset.

– Suomessa on paljon ilmailun ystäviä. Olemme myös saaneet paljon tukea, kun tilahaasteemme tuli julki. Olen toiveikas, että keräyspotti saadaan kasaan. Ehkä tämä innostaa myös isompiin lahjoituksiin, Illikainen kertoo.

Ilmailumuseo tavoittelee tällä hetkellä muuttoa Finnair Cargon entisiin tiloihin Helsinki-Vantaan lentoaseman ykkösterminaalin läheisyyteen. Muuttoon tarvitaan viisi miljoonaa euroa, josta valtio on luvannut tukena kolme miljoonaa. Museon omarahoitusosuus on kaksi miljoonaa euroa, joka on rahankeräyksen tavoitteena.

Illikaisen mukaan varojen käyttökohde ratkeaa, kun museon tuleva sijainti selviää. Varoja voidaan käyttää myös muun muassa materiaalihankintoihin, työsuoritteiden ostamiseen ja markkinointi- ja viestintäkuluihin.

– Varat voivat olla käytettävissä myös muuhun kuin uuteen museorakennukseen, kuten kokoelmakeskus-hankkeeseen, Illikainen sanoo.

Keräyslupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut