Redi on saanut lokaa päälleen, mutta tätä Helsingin uutta kauppakeskusta suorastaan ylistetään – "Käyn vähintään kerran viikossa"

PALVELUT Uusi kauppakeskus toi Laajasaloon myös kauan kaivatun Alkon.

Harvoin näkee mitään kauppakeskusta ylistettävän yhtä selvin sanoin kuin laajasalolaiset ovat somessa hehkuttaneet uutta Saari-nimistä keskustaan.

Kaksikerroksinen Saari avautui 22. marraskuuta vanhan avo-ostarin viereen Yliskylään.

– Olemme tyytyväisiä uuteen kauppakeskukseen, toteavat Marian Konditoriassa istuskelevat Henna Lindfors ja Mirva Hiironniemi

Mukana porukassa on myös Sonja Hiironniemi

– Tälle on ollut selvä tarve Laajasalossa, joka on sellainen oma yhteisönsä ja alueensa. Täällä Saaressa on kaikki mitä arjessa tarvitsee. Itse käyn täällä vähintään kerran viikossa, Lindfors kertoo.

Vanhalla ostarilla ei ollut naisten kaipaamaa kahvilaa enää pitkään aikaan.

– Siellä olivat vain päivittäistavarakaupat ja baareja, ruokaravintolana oli vain pizzeria.

Naiset arvelevat, että baareja on vanhalla ostarilla auki edelleen. Jossakin vaiheessa vanha ostari puretaan ja tilalle rakennetaan asuntoja.

– Täältä löytyy useampi ruokaravintola, mutta esimerkiksi vaatekauppoja ei ole, mutta minä en sellaisia kaipaakaan, vaatteita voin ostaa esimerkiksi Herttoniemestä tai Itiksestä, Lindfors jatkaa.

Mirva Hiironniemi pitää siitä, että Saaressa ollaan sisätiloissa, mikä on mukavaa lapsen kanssa liikkuessa.

– Täältä löytyy myös kirjasto ja nuorisotila, Hiironniemi kertoo.

Ravintola Pallogrillin ravintoloitsijana on Laajasaloon jo vuonna 1969 muuttanut Kari Serenius Ravintolassa työskentelevät myös hänen kolme tytärtään ja sisko.

– Markkinointitöitä tässä on tehty, että saadaan uusi ravintolamme yleisön tietoon. Meillä on täällä tarjolla lounasbuffet ja iltaisin à la carte, Serenius kertoo.

Pallogrillistä löytyy myös biljardipöytä, Laajasalossa toimiva biljardikerho Kajuutan Kapteenit on ollut Sereniuksen mukaan jo jonkin aikaa ilman pöytää.

– Meillä on kaikenlaista ohjelmaa, livemusiikkia, karaokea, bingoa ja stand up -komiikkaa. Tammikuussa järjestämme vanhojen laajasalolaisten illan, toiveena on, että asiakkaat toisivat mukanaan myös vanhoja valokuvia Laajasalosta.

Järjestämme vanhojen laajasalolaisten illan.”

Monet saattavat muistaa Sereniuksen Gunillantiellä sijainneesta Elannon talon kioskista ja samassa talossa olleesta Downtown-ravintolasta.

– Pallogrillissä on lounaalla suomalaista kotiruokaa, listalta löytyy myös esimerkiksi burgereita.

Kauppakeskus Saari

Saaren avajaisia vietettiin 22. marraskuuta 2018. Kauppakeskus sijaitsee Laajasalontien varrella vanhan ostarin vieressä.

Saaressa on myös kaupunginkirjasto palveluineen – ensimmäistä kertaa kauppakeskuksessa Helsingissä. Saaressa avautui myös Laajasalon ensimmäinen Alko.

Laajasalon väkimäärä kasvaa lähivuosina merkittävästi. Kaupungin ennusteiden mukaan asukasluku kasvaisi 10 vuoden aikana noin 10 000 asukkaalla noin 30 000 asukkaaseen.

www.kauppakeskussaari.fi

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut