Maahanmuuttajien koulutukseen 5 000 000 euroa – ratkeaako nyt työvoimapula Suomesta?

Työ- ja elinkeinoministeriö sekä opetus- ja kulttuuriministeriö ovat myöntäneet viisi miljoonaa euroa viidelle kunnalle maahanmuuttajien osaamiskeskustoimintaan.

Helsinki saa 1,42 miljoonaa euroa, Vantaa 0,97 miljoonaa ja Espoo 0,85 miljoonaa euroa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelle rahasta menee noin kolmannes: Turku saa 0,93 miljoonaa ja Tampere 0,83 miljoonaa euroa.

Tätä avustusta saattoivat hakea kunnat, joissa asuu vähintään 15 000 vieraskielistä asukasta.

Avustuksella voidaan tukea jo käynnistynyttä ja laajennettavaa osaamiskeskustoimintaa tai vastaavan uuden toiminnan käynnistämistä. Maahanmuuttajien osaamiskeskus –toimintamalli yhdistää koulutuksen, työllistymisen ja kuntoutuksen palveluja aikuisille maahanmuuttajille.

Avustuksen tavoitteena on nopeuttaa maahanmuuttajien koulutus- ja työllisyyspolkuja sekä helpottaa osaavan työvoiman saatavuusongelmia.

Hallitus päätti vuoden 2018 toisessa lisätalousarvioesityksessä yhteensä 5 miljoonan euron kertaluonteisesta lisäyksestä opetus- ja kulttuuriministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonaloille.

Lisäys oli tarpeen maahanmuuttajien osaamiskeskustoiminnan kehittämiseksi sekä maahanmuuttajien osaamisen ja työllistymisedellytysten vahvistamiseksi.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut