5 300 e/kk tienaava uraäiti Hesarissa: "Lapselleni ei löydy riittävän laadukasta päivähoitoa, joten en pääse palaamaan töihin"

PÄIVÄHOITO Helsingin Uutiset kertoi alkuviikolla, että Vuosaaressa asuville perheille on tarjottu hoitopaikkaa jopa Laajasalosta. Nyt nimimerkki KTM-äiti kertoo HS:ssä, ettei usko löytävänsä riittävän laadukasta varhaiskasvatusta pienelle lapseleen.

Laadukkaiden hoitopaikkojen puute estää palaamasta hoitovapaalta takaisin töihin, kertoo nimimerkki KTM-äiti tänään Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Kirjoittaja kertoo olevansa akateemisesti koulutettu uraäiti ja hoitavansa esikoistaan kotona. Töihin paluu ei tällä hetkellä onnistu ilman lapsen hyvinvoinnista tinkimistä, hän kokee.

– Alueemme päiväkodit ovat tupaten täynnä, ja paikan saattaa saada aivan toiselta puolelta Helsinkiä – jos saa, hän kertoo.

Helsingin Uutiset kertoi Helsingin päiväkotipaikkojen tilanteesta alkuviikolla. Kaupunki pahoitteli tuolloin, että vuodenvaihteessa hoitopaikkoja on ollut pakko tarjota helsinkiläisperheille pidempien matkojen päästä.

Mielipidekirjoittajan mukaan yksityisissä päiväkodeissa on penseää suhtautumista pieniin hoidettaviin.

– Kaupungin päiväkodin johtaja puolestaan totesi kysyttäessä, ettei suosittele päivähoitoa alle kolmevuotiaille. Olisin valmis myös perustamaan itse yksityisen hoitoringin ja palkkaamaan lapsille hoitajan kotiini, mutta hoitajista on huutava pula, äiti toteaa.

Hänen mukaansa päiväkodeista ei löydy sellaista pysyvyyttä ja turvallista aikuista, joita 1-vuotias lapsi kaipaa, joten hän suunnittelee hoitavansa lapsensa kotona 1,5-vuotiaaksi.

– Yhteiskunnalle tämä tulee kalliiksi, sillä töissä ollessani kuukausipalkkani on 5 300 euroa, josta maksan veroja valtiolle lähes 2 000 euroa. Nyt saan kotihoidon tukea noin 600 euroa kuukaudessa, hän jatkaa.

Lue myös:Helsinki poisti pikkulasten perheiltä 134 euron tuen – nyt vanhemmat pelkäävät tasa-arvon romahdusta

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut