Virkajohtajat vastaavat VNK:n työntekijöiden kokemaan kiusaamiseen: "Häirintää ja epäasiallista käytöstä yhtä paljon kuin muissa ministeriöissä"

Mikko Välimaa

Valtionneuvoston kanslian (VNK) johtavat virkamiehet myöntävät, että ministeriössä ilmitullut kiusaaminen ja epäasiallinen käytös on tullut esille sisäisissä kyselyissä.

Uutissuomalainen USU kertoi keskiviikkona, että 30 VNK:n työntekijä on kokenut tai havainneensa epäasiallista käytöstä työpaikallaan viimeksi kuluneen vuoden aikana. Häirinnästä tai kiusaamisesta raportoi USU:n mukaan 24 työntekijää.

USU kysyi asiaa lähettämällä sähköpostitse kyselylinkin yli 500 VNK:n työntekijän työsähköpostiin. Kyselyyn vastasi kaikkiaan 63 työntekijää, joista puolet kertoi epäasiallisuuksista.

Valtioneuvoston kanslia on yksi Suomen 12 ministeriöstä. Se vastaa pääministerin johdolla hallitusohjelman toimeenpanon valvonnasta ja avustaa pääministeriä valtioneuvoston johtamisessa. Tällä hetkellä ministeriön johdossa toimii Juha Sipilä (kesk.).

VNK vastasi USU:n uutiseen keskiviikkona iltapäivällä lähettämällään tiedotteella. Tiedotteesta vastasivat VNK:n johtavat virkamiehet valtiosihteeri Paula Lehtomäki ja alivaltiosihteeri Timo Lankinen

Johtavien virkamiesten mukaan työntekijöiden epäasiallinen kohtelu ja häirintä ovat samalla tasolla muiden ministeriöiden kanssa.

– Syksyllä 2018 työtyytyväisyyskyselyn perusteella epäasiallista käytöstä vastasi kokeneensa 42 henkilöä (10 prosenttia). Häirintää ilmoitti kokeneensa 12 henkilöä (3 prosenttia). Valtioneuvoston kanslian tulokset ovat samalla tasolla muiden ministeriöiden kanssa ja alemmalla tasolla kuin valtiolla keskimäärin.

VNK kieltäytyi antamaan USU:lle organisaation sisällä tehdyn VMBaro-työtyytyväisyyskyselyn tuloksia. Päätöstä perustellaan sillä, että kyselyn yksityiskohtaiset tulokset eivät ole julkisia, vaan organisaation sisäiseen käyttöön tarkoitettuja.

Työhyvinvoinnin kehittämiseksi VNK:ssa toimitaan valtioneuvoston yhteisen toimintamallin mukaisesti. Esimiehet on koulutettu mallin käyttöön kuluvan vuoden aikana.

– Epäasiallisen käytöksen ja työpaikkakiusaamisen osalta tavoitteena on nollatoleranssi. Kanslia kannustaa henkilöstöään tuomaan avoimesti kokemansa epäkohdat esille.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut