Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kalasataman uusista torneista halutaan vaaleampia – Majakan peltimäisen harmaa ulkoasu on herättänyt kysymyksiä

Kalasataman toinen ja kolmas tornitalo ovat saaneet rakennusluvat. Kaupungin ympäristö- ja lupajaosto myönsi luvat 37 kerroksen korkeuteen kohoavalle Kapteenille ja 32-kerroksiselle Loistolle.

Luvan myöntäjät olivat entistä tarkempana tornitalojen ulkonäön kanssa. Helsingin Uutiset kertoi tämän vuoden tammikuussa (HU 13.1.) että Redin peltimäinen ulkoasu on herättänyt ihmetystä, koska se poikkeaa rutkasti havainnekuvista.

Rakennusluvan mukaan tornien T4 ja T5 lasiverhoilluista elementeistä rakennettavat julkisivut määrättiin vaaleammiksi kuin nyt rakenteilla olevassa tornissa.

– Olemme ihan tyytyväisiä luvan ehtoihin. Vaalea väri onnistuu siinä missä harmaampikin. Tosin aivan kirkkaaseen valkoiseen ei varmaankaan mennä, siinä voisivat jo heijastuksetkin haitata, SRV:n asunnot-yksikön johtaja Antero Nuutinen sanoo.

Ennen kuin julkisivuja koskeviin töihin ryhdytään, tulee rakennusvalvonnalle toimittaa vielä tarkennetut julkisivupiirustukset.

Seinämateriaalin malli on esitettävä yksi yhteen -koossa, jotta sen avulla voidaan arvioida julkisivun väritystä ja kaupunkikuvallista ilmettä muutenkin.

Julkisivumallin tarkastukseen tulee kutsua rakennusvalvonnan ja kaupunkikuvatyöryhmän edustajien lisäksi myös kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston jäsenet. Tarkastuskunnan vahvistamista esitti vasemmistoliiton edustaja Silvia Modig Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Loisto nousee Majakka-talon ja meren väliin. Kapteeni sijoittuu Majakkaa ja Loistoa vastapäätä Itäväylän toiselle puolelle.