Helsinkiläinen Jenna keksi kotonaan huippuidean – nyt apua virtaa Heikki Hurstille

Haagalainen Jenna Kjelin keksi erinomaisen idean auttaa vähävaraisia: hän neuloo sukkia, joiden myyntituotto menee suoraan Heikki Hurstin avustustyön hyväksi, vieläpä ilman välikäsiä. –  Jenna Kjelinin kotialbumi

Jari Pietiläinen

Pohjois-Haagassa asuva Jenna Kjelin, 30, keksi loppusyksystä oivallisen idean tuoda jouluiloa vähävaraisille.

Nyt hän myy tekemiään villasukkia, joiden tuotolla sukanostajat voivat tukea Heikki Hurstin tekemää avustustyötä.

– Pidän kovasti neulomisesta ja mietin, mitä teen näille kotiin kertyville sukille. Viimein keksin, että näitähän voisi myydä hyvään tarkoitukseen, Kjelin kertoo.

Langat hän on hankkinut valtaosin omin varkoin, joskin lahjoituslankojakin on tullut.

Kjelin ei kerää rahaa itselleen, vaan rahat menevät suoraan avustuskohteeseen. Sukanostajat saavat tilisiirron, jonka maksettuaan he voivat noutaa sukat Kjelinin kotoa. Myös postitus on mahdollista, samoin maksaminen MobilePayn kautta.

– Mitään tarkkaa hintaa ei sukilla ole, mutta alaraja on kymmenen euroa parilta. Jotkut ovat maksaneet 20–30 euroakin, aivan omantunnon mukaan, Kjelin kertoo.

– Tähän mennessä sukista on kertynyt jo noin 800 euroa, mutta toivoisin kovasti, että tonnin raja menisi ennen joulua rikki. Se olisi aivan mahtavaa.

Sukkien neulomisen jalon taidon Kjelin on oppinut jo lapsena isoäidiltään, joka oli kätevä käsistään.

– Ajattelen niin että tämä sukkaprojekti on sellainen kunnianosoitus mummilleni. Hän kuoli parisen vuotta sitten syöpään ja oli minulle hyvin tärkeä ihminen, Kjelin muistelee.

– Olen kiitollinen kaikille tässä projektissa mukana olleille, varsinkin lankojen lahjoittajille.

Hän on jo suunnitellut, että sukkahanke toteutuisi jossain muodossa myös ensi vuonna.