Onko Tinder-hype pelkkä kupla? Suomalaiset kertovat, mistä he oikeasti ovat löytäneet seksikumppanin

Tinderin vastaus oli ympäripyöreä. Arkisto

toimitus

Seuranhakupalvelu Tinder on muodostunut jo jonkinlaiseksi käsitteeksi seksiä etsivien suomalaisten keskuudessa.

Tuoreen kyselyn perusteella suurimmalla osalla suomalaisista flaksi käy kuitenkin edelleen perinteisissä paikoissa, kuten baareissa ja ravintoloissa.

Erotiikkaketju Kaalimadon teettämässä kyselyssä 40 prosenttia vastaajista kertoi löytäneensä petikaverin ravintoloista ja baareista. Myös työpaikalta (17 prosenttia) ja laivalta (15 prosenttia) on tarttunut monien suomalaisten kainaloon sänkyseuraa.

Jonkin digisovelluksen kautta perikaverin oli löytänyt "vain" 9 prosenttia vastaajista. Tinderin ja muiden sovellusten edelle kiilasivat myös harrastukset ja lomamatkat (12 prosenttia).

Nuorissa ikäryhmissä eli 18–34-vuotiaissa Tinderin kaltaisen sovellukset olivat tosin hieman yleisemmin käytössä, ja niitä ilmoitti kokeilleensa reilut 20 prosenttia vastaajista.

– Baarit ja laivat ovat ympäristöjä, joissa toinen ihminen kohdataan heti kasvotusten, toisin kuin deittisovelluksessa. Yhdistettynä juhlatunnelmaan ja mahdolliseen alkoholin vaikutukseen, estot vähenevät ja on enemmän uskallusta lähestyä toista. Osa saattaa löytää seksiseuraa hetken mielijohteesta, kun taas erilaisia deittisovelluksia käytetään harkitummin seksiseuran etsimiseen, arvioi Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kyselyn tuloksia.

– Työpaikalla sen sijaan tunnetaan arkisen kanssakäymisen kautta, joka joskus johtaa kipinän syttymiseen, Lavikainen lisää Kaalimadon tiedotteessa.

Naisten ja miesten välillä on odotetusti eroja siinä, mistä seksiseuraa etsitään ja löydetään.

Kun miehistä 12 prosenttia kertoi löytäneensä seksiseuraa festareilta, naisista samaa sanoi vain 6 prosenttia. Harrastusten parista petikaverin on sen sijaan löytänyt 16 prosenttia miehistä ja 8 prosenttia naisista.

Miehet myös käyttävät naisia enemmän erilaisia deittisovelluksia seksiseuran hakemiseen – suosituimpia sovelluksia miesten kesken ovat Tinder (13 prosenttia) ja treffipalstat (12 prosenttia).

– Naisten ja miesten seksikumppaneiden määrä on tasoittunut tänä päivänä. Siitä huolimatta miehet saattavat kokea seksin saamisen haastavammaksi, jolloin he etsivät naisia aktiivisemmin seksiseuraa useista eri paikoista, mukaan lukien erilaiset deittisovellukset, Lavikainen arvelee.

Tutkimustiedot perustuvat Kaalimato.comin tilaamaan kyselytutkimukseen, jonka aineisto koottiin internetpaneelissa kesäkuussa 2018. Kyselyyn vastasi 1 000 iältään yli 18-vuotiasta suomalaista, ja lähtöotos on kansallisesti edustava.

Näin kyselyyn vastattiin

Mitä sovelluksia olet joskus käyttänyt tai kokeillut seksiseuran hakemiseen (kaikki vastaajat)?

En ole koskaan käyttänyt tai kokeillut sovelluksia seksiseuran hakemiseen 80 %

Tinder 11 %

Treffipalstat (kuten Happy pancake, E-kontakti, Eliittikumppani, match.com) 8 %

Facebook 5 %

Instagram 3 %

Gridr 1 %

Bumble 1 %

Joku muu 2 %

Miehet

Tinder 13 %

Grindr 2 %

Bumble 1 %

Happn 1 %

Heya 1 %

Treffipalstat (kuten Happy pancake, E-kontakti, Eliittikumppani, match.com) 12 %

Instagram 4 %

Facebook 8 %

En ole koskaan käyttänyt tai kokeillut sovelluksia seksiseuran hakemiseen 73 %

Naiset

Tinder 8 %

Grindr 0 %

Bumble 0 %

Happn 0 %

Heya 0 %

Treffipalstat (kuten Happy pancake, E-kontakti, Eliittikumppani, match.com) 5 %

Instagram 1 %

Facebook 2 %

En ole koskaan käyttänyt tai kokeillut sovelluksia seksiseuran hakemiseen 87 %

Aiheeseen liittyvää

  1. Tämän on pakko olla jonkin sortin ennätys – Temptation Island, Napakymppi, Maajussille Morsian, Ensitreffit Alttarilla ja Love Island Suomi hakevat kaikki samaan aikaan sinkkuja
    3.11.2018 20:50
  2. Mies vainosi entistä naisystäväänsä – lähetti satoja tekstiviestejä ja loi valeprofiilit Facebookiin ja Tinderiin
    21.10.2018 11:54

Kommentoi

Mainos: Vantaan kaupunki

Vaihda vapaalle ja tule Vantaalle – täällä on kaikki!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut