Onko Kiinan halpakauppojen kulta-aika ohi? Kiinasta tulee Suomeen yhä vähemmän paketteja – täältä lähetetään eniten

PAKETIT Joulukauppakin on siirtynyt isoilta osin verkkoon.

K-Supermarket Koivuhaan kauppias Kari Auramo (oikealla) iloitsee noutopisteen saamisesta kauppaan. Työharjoittelija Otso Vuorela suunnitteli ja toteutti pisteen opinnäytetyönään. Marika Lumme

Marika Lumme

Joululahjoja ja muita joulun ajan tuotteita tilataan yhä enemmän verkkokaupoista ja toimitetaan koteihin postipaketteina. Postin pääjoulutontuksi itseään tituleeraava Jarmo Ainasoja uskoo pakettilähetysten määrän kasvavan tänä jouluna vähintään 10 prosenttia viime vuoteen verrattuna.

– Vilkkaimpina päivinä Posti kuljettaa jopa yli 300 000 pakettia, Postin ohjauskeskuksen johtajana toimiva Ainasoja sanoo.

Posti on varautunut pakettisesonkiin lisäämällä 100 väliaikaista toimipistettä.

Pakettilähetysten määrä on kasvanut kovaa viimeiset kolme vuotta. Tänä vuonna tuli kaikkien aikojen ennätys, kun marras-joulukuun vaihteessa viikon aikana Postin kautta kulki lähes 1,3 miljoonaa pakettia.

Pakettiennätys liittyi Black Friday -ostospäivään ja sitä seuranneeseen Cyber Monday -päivään. Viime vuonna ennätysviikko oli lähellä joulua, jolloin Postin kautta kulki lähes 1,2 miljoonaa pakettia. Ainasoja uskoo, että tänä vuonna jo tehty ennätys voi rikkoontua vielä joulun alla. Hän arvioi, että pakettirumbassa vilkkaimmat päivät ovat jouluaattoa edeltävän viikon maanantai ja tiistai.

Suuri osa paketeista tulee Ainasojan mukaan edelleen ulkomailta.

– Ihmiset voivat kyllä ostaa tavaran suomalaisesta verkkokaupasta, mutta varastot ovat usein ulkomailla, hän kertoo.

Suurin osa paketeista lähetetään suomalaisille Saksasta, moni myös Tanskasta, Ruotsista ja Iso-Britanniasta. Ainasojan mukaan yhä vähemmän paketteja tulee Kiinasta.

Ennätyssesonki

Posti varautuu ennätykselliseen pakettilähetysten määrään 3000 lisätyöntekijällä. Postissa työskennellään joulukuussa myös viikonloppuisin ympäri vuorokauden.

Lisäksi Posti kertoo lisänneensä kuljetuskapasiteettia ympäri Suomen. Pakettirumba jatkuu myös joulun jälkeen, kun lahjoja palautetaan ja alennusmyynnit ovat käynnissä.

Joulupaketti kotimaahan tulee lähettää OmaPostista tai netistä viimeistään 19. joulukuuta. Kotimaanpaketti tulee lähettää viimeistään 18. joulukuuta. Eurooppaan paketti ehtii 14. joulukuuta, Ruotsiin, Viroon, Latviaan, Liettuaan 17. joulukuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. Kysely: Halpoja Kiina-tuotteita myyvät verkkokaupat ovat suosittuja ja niissä asioidaan tiuhaan – Eniten käytiin Wishissä
    14.9.2018 5:30

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut