Hodari täyttää vatsan pikkurahalla – Helsingin Uutiset testasi 4 katuruokaklassikkoa

KATURUOKA Toimitus testasi neljä erilaista hot dogia. Sotkuisin syötävä maistui parhaalta.

Huonekalujätti Ikean pikaruokakojut saattavat olla pääkaupunkiseudun suurimpia hot dogien myyjiä. Perinteisesti kuumia koiria on tarjottu huoltoasemilla, mutta viime vuosina hot dogit ovat tulleet näkyvämmin Helsingin kaupunkikuvaan.

Helsingin Uutiset testasi kaupungin hot dog -tarjontaa joulukuussa. Testiin otettiin neljän eri paikan suosituin hodari. Tarjonta oli monipuolista. Jokaisella nakkisämpylällä oli oma selkeä vahvuutensa.

1. Aseman Wursti (Elielinaukio 5)

Helsingin päärautatieaseman yhteydessä on lukuisia hot dog -myyjiä. Yksi perinteisimmistä on vuonna 1999 avattu Aseman Wursti. Classic-hodarin (3,70 e) höyrytetty sämpylä ja pehmeästi napsahtava nakki muistuttavat New Yorkin katuruokaa. Sipuli ja kurkkusalaatti tuovat mieleen suomalaisen grillin. Runsaat täytteet kasataan nakin päälle, joten syöminen on vaikeaa.

2. Little Big Cafe (Tyynenmerenkatu 11)

Top Dog (5,90 e) on yksi Little Big Cafen suosituimmista hodareista. Se on testikierroksen ruokaisin ja sopisi jopa lounaaksi.

Kokemus hodareiden valmistamisessa näkyy selvästi Little Big Cafessa. Annos on näyttävä ja runsaat täytteet pysyvät hyvin sisällä. Sulatejuusto ja runsas bbq-kastike tekevät hodarista turhan makean. Pippurimakkarassa on paljon makua.

Jätkäsaaren Verkkokauppa.comin yhteydessä toimiva Little Big Cafe mainostaa myyvänsä Helsingin parhaita hot dogeja. Kauppa käy erityisesti kesäisin, kun myymälän pihalla oleva katuruokavaunu aukeaa.

– Olimme tuomassa katuruokakulttuuria Helsinkiin jo vuonna 2012, kun avasimme ruokavaunun, yrittäjä Rosa Eskola sanoo.

3. R-Kioski (Konepajankuja 1)

R-Kioskin kahden euron pekonihodari on testin halvin ja se valmistuu nopeasti. Paksuudestaan huolimatta makkara on testikierroksen köykäisin. Makkaran ympärille kääräisty pekoni tuo kuitenkin tarvittavaa lihaisuutta ja makua. Sämpylän ohut leipä on paahdettu rapsakaksi.

Tavallisesti R-Kioskilla asiakas saa maustaa hodarit itse, mutta Konepajalla myyjä maustaa hodarit valmiiksi. Huolellisesti valmistettu annos on helppo syödä.

R-Kioski on myynyt omia Ameriikan Hodareita vuodesta 2014. Kampin Narinkkatorin kioskista lähtenyt konsepti on laajentunut kaikkialle Suomeen.

– Ehdottomasti suosituin maku on pekonihodari. Vuosien saatossa ihmisille on tarjottu myös erikoisuuksia, kuten Koskenlaskija-, Aurajuusto- ja bratwurst-makkaroita. Ameriikan Hodareita myydään kuukausitasoilla kuusinumeroinen luku, sanoo R-Kioskin kategoriapäällikkö Anu Heikkilä

4. Oluthuone Konepaja (Konepajankuja 1)

HOK-Elannon Oluthuoneet ovat hiljattain uusineet ruokalistaansa ja hodareita myydään useimmissa olutravintoloissa. Nakin lisäksi vaihtoehtona on myös turskaa ja nyhtöpossua.

Original Hot Dogissa on briossimaisen ja rasvaisen sämpylän välissä tanskalaistyyppinen punakuorinen pølse-nakki, vegaaniaiolia, maustekurkkua ja paahdettua sipulia. Nakin mausteet ja sämpylän yksinkertaiset täytteet olivat herkullinen yhdistelmä.

Hinnasta (5,90 e), sotkuisesta esillepanosta ja pienestä koostaan huolimatta Oluthuoneen Original Hot Dog oli testin parhaimman makuinen.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut