Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hillitön Linnan juhlien tv-tekstitys hauskuuttaa – "Kohta kannamme huonekalut ulos"

Lari Vesander on julkaissut twitterissä kuvia, joissa Linnan juhlien televisiolähetyksen yhteydessä näkyy hassuja tekstityksiä.

Esimerkiksi näyttelijä Sulevi Peltolan kätellessä rouva Jenni Haukiota näkyy kuvassa teksti: "Pimeän juhla? – Niin. Kohta kannamme huonekalut ulos."

Ylen viestinnän päällikkö Jere Nurminen kertoo, että kyseiset tekstit on saatu näkymään suoran Linnan juhlien lähetyksen yhteydessä siten, että tv:n katsojalla on ollut auki TV1, mutta hän on valinnut teksti-tv:stä sivun 334, joka näyttää tekstityksen TV2:lle.

Kyseessä on siis ominaisuus, jossa teksti-tv:n eri sivujen kautta saa eri kanavien tekstityksen näkyviin. Eli TV2:n tekstitys näkyy sivun 334 kautta, vaikka tv olisikin jollain toisella kanavalla.

– Linnan juhliin tarjosimme suomenkielisen tekstityksen, sen sai näkyviin valitsemalla televisionsa asetuksista kielivalinnaksi hollanti. Tämä asia mainittiin Linnan juhlat -lähetyksen alussa, Nurminen selostaa.

Vielä toinen satsi. Ensikertalaisten epäilyjä ja kokemuksen tuomaa varmuutta. Sauli aloitti multitaskaamisen ja pani niin sanotusti klinikan pystyyn. #LinnanJuhlat#Sivu334pic.twitter.com/8BSRhqJ8Qe — Lari Vesander (@LariVesander) 6. joulukuuta 2018

TV1:n tekstitys löytyy teksti-tv:n sivulta 333 ja Yle Teema Fem -kanavan tekstitykset sivulta 336.

– Eli tuollaisen tekstityksen lisääminen Linnan juhlien lähetykseen on ollut ihan tämän katsojan oma valinta, Nurminen jatkaa.