Eläkeläisten historiallinen perinne Vanhalla katkeaa – "Lippujen hinta nousisi kolminkertaisesti"

Eläkeläisten vuosikymmeniä jatkunut päivätanssiperinne uhkaa katketa Helsingin keskustassa.

Keski-Helsingin seniorit ry on järjestänyt tansseja Vanhalla ylioppilastalolla maanantaisin, mutta kohonneen salivuokran takia yhdistyksen on pakko etsiä nyt halvempia tiloja.

Nyt lippujen hintaa pitäisi nostaa 30 euroon.”

Tanssijoita on maanantaisin ollut Vanhalla ylioppilastalolla 140–250 hengen välillä. Keski-Helsingin senioreiden kassa- ja salivastaava Sinikka Suckcharoen sanoo, että yhdistys on päässyt omilleen 10 euron lippuhinnalla.

– Nyt lippujen hintaa pitäisi nostaa 30 euroon. Eläkeläisillä ei ole sellaiseen oikein varaa.

Suckcharoen on epävarma löytyykö Helsingistä enää sopivanhintaista paikkaa päivätansseille.

– Jos hinta on ollut sopiva, niin sitten esimerkiksi tanssilattia ei ole ollut hyvä. Olemme kysyneet muun muassa Peacockista ja Hämäläisen Osakunnan Hämiksestä.

Sijainti Helsingin keskustassa on tärkeä. Esimerkiksi Käpylän Karjalatalo olisi Suckcharoenin mukaan sopiva, mutta paikka on liian kaukana.

– Ihmiset ovat antaneet viestiä, etteivät he mielellään kovin kauas lähde.

Päivätansseissa esiintyy aina live-orkesteri. Syyskaudella tanssittamassa on ollut muun muassa Wiihdeorkesteri Wiva, Härkätie sekä Arja-Inkeri Joas & Manhattan. Myös Anu Keronen ja Anna-Liisa Räsänen orkestereineen ovat soittaneet ainakin kerran kaudessa. Tanssiopettajana on toiminut muun muassa Harriet Kukkola

– Orkesteri soittaa usein tangoja, valsseja sekä hidasta ja nopeaa foxia. Pyynnöstä myös sambaa, jivea ja rockia. Jenkka ja masurkka kuuluvat yleensä myös päivätansseihin, Sinikka Suckcharoen sanoo.

Keski-Helsingin seniorit muistelevat, että heidän järjestämänsä päivätanssit Vanhalla ylioppilastalolla alkoivat 1980-luvun puolivälissä. Tätä ennen päivätansseja oli järjestänyt muun muassa veteraaniyhdistys.

Tansseihin ovat tervetulleita myös yhdistykseen kuulumattomat.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut