Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kenestä uusi Freddie Mercury? Queen-jättimusikaali hakee tähteä nyt Suomesta

Kansainvälinen hittimusikaali We Will Rock You tuotetaan suomeksi keväällä 2020. Sen tuo Helsinkiin sama järjestäjätaho, joka toi tänä keväänä Suomeen Mamma Mia! -musikaalin. Sen kävi katsomassa noin 90 000 katsojaa.

– Toivottavasti Queen-musikaali kerää vielä enemmän katsojia, ACE-Productionin toimitusjohtaja Johan Storgård sanoo.

Lippuja aletaan myydä keskiviikkona, mutta esiintyjäkaarista ei vielä ole kerrottavaa.

– Keväällä ovat avoimet haut, jolloin päätämme, keitä rooleihin tulee. Toivomme tietysti, että kiinnostusta on yhtä paljon kuin viimeksi.

Mamma Miaan pyrki Storgårdin mukaan noin 800 esiintyjää. Mamma Mian päärooleissa nähtiin Laura Voutilainen, Nina Tapio, Johanna Kokko ja nuori lupaus Petra Pääkkönen

Muun muassa Queenin edesmenneen laulajan Freddie Mercuryn kaltainen miesääni on nyt haussa.

– Täytyy olla sen tyyppinen ääni, se on aika vaativa ja vähentää hakijoita. Niitä on Suomessa jonkin verran, Storgård sanoo.

Hän ei halua kertoa, ketkä hänen mielestään esimerkiksi sopisivat rooliin.

– Olen varma, että parhaat hakevat.

Pääosa lauluista käännetään suomeksi. Mamma Mian 22 Abba-hittiä suomensi Paula Vesala Queen-kappaleiden kääntäjää ei vielä kerrota.

– Ilmoitamme myöhemmin koko tekijäkaartin.

We Will Rock You sai kantaesityksensä Lontoossa vuonna 2002.Mamma Mia osoitti Storgårdin mukaan, että tämäntyyppiselle suurmusikaalille on Suomessa kysyntää ja Messukeskus Amfi -teatteri Helsingissä sopii tarkoitukseen. Kokonaisuudessaan produktio työllistää 50-70 henkeä, joista esiintyjiä noin 25.

We Will Rock You -musikaalin Storgård toivoo saavan vetoapua yhtyeestä kertovasta Queen-elokuvasta.

– Toivottavasti, se on aivan loistava elokuva, joka kannattaa ehdottomasti nähdä taustaksi bändistä.

Musikaalin tarina puolestaan on mielikuvitusta. Se sijoittuu tulevaisuuteen, jossa maapalloa hallitsee live-musiikin esittämisen ja rockin kuuntelun kieltänyt tyranni. Kaverukset Galileo ja Scaramouche uivat kuitenkin vastavirtaan, eikä rock musiikin henkiinherättämistä voi estää, kun Queenin kitaristin Brian Mayn kitara löytyy. Musikaalin käsikirjoituksesta, sävellyksestä ja sanoituksesta vastaavat Queen ja Ben Elton