Peter Vesterbacka sai 100 miljoonaa Tallinna-tunneliin – kattaa alle prosentin kokonaiskuluista

Liikemies Peter Vesterbackan luotsaama tunnelihanke Tallinnaan on saanut dubailaiselta rakennusyhtiö ARJ Holding LLC:tä 100 miljoonan euron rahoituksen.

Sopimuksen mukaan tunnelihankkeen taustayhtiö Finest Bay Area Development saa 100 miljoonan euron rahoituksen, joka käytetään tunnelin suunnitteluun ja lupa-asioihin.

Vesterbacka on arvioinut tunnelin kustannuksiksi 15 miljardia euroa. 100 miljoonaa on noin 0,67 prosenttia 15 miljardista.

Lisäksi tunneli on jo Uudenmaan maakuntakaavaehdotuksessa, ja arvio tunnelin ympäristövaikutuksista jätetään ely-keskukselle tammikuussa, kertoo MTV Uutiset

– Ensimmäisen ulkopuolisen rahoittajan mukaantulo on merkittävä askel koko hankkeelle, Vesterbacka muun muassa sanoo.

Helsingin ja Tallinnan välistä tunnelia puuhataan sekä virkamiesvetoisesti että Vesterbackan johdolla. Virkamieshanke on FinEstLink, jossa mukana ovat Helsingin ja Tallinnan kaupungit, Uudenmaan ja Harjun maakunnat sekä Suomen ja Viron liikenneministeriöt. Yksityiseen rahoitukseen nojautuva FinEst Bay Area Project henkilöityy peliyhtiö Roviosta tunnetuksi tulleeseen Vesterbackaan.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) sanoi tiedotustilaisuudessa 30. marraskuuta, että Helsingin ja Tallinnan välillä on oltava vain yksi tunnelihanke.

– Kun katsoo hanketta ja siihen vaadittavan infrastruktuurin kokoa, ei ole kilpailevia hankkeita. Projekteja voi olla vain yksi. Se, joka haluaa rakennuttaa tunnelin, tarvitsee joka tapauksessa valtion ja kaupungin tuen ja luvat, Berner sanoi tiedotustilaisuudessa Uuden Suomen uutisen mukaan.

Virkamiesten tunnelin kustannusarvio on 13,8–20 miljardia euroa.

Lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut