Vaatelainaamon yrittäjä pääsee Linnan juhliin – Ainakin 15 muuta juhlijaa lainaa vaatteet samasta liikkeestä

Soile-Maria Linnemäen Linnan juhlien puku on jo varattu järvenpääläisrouvalle, vaikka tämä ei tiedä, millainen siitä tulee.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhliin useita pukuja toimittanut Soile-Maria Linnemäki on varmasti sinänsä harvinaisuus Linnaan kutsuttujen joukossa, että hän ei kutsun saatuaan ajatellut ensimmäiseksi ”voi ei, mitä laitan päälle”.

Vaatelainaamo Vaatepuun perustaja ja yrittäjä tuntee työnsä kautta sata suomalaista vaatesuunnittelijaa, mutta hänelle oli heti kutsun tultua selvää, että hänen pukunsa suunnittelee pitkäaikainen yhteistyökumppani Anne-Mari Pahkala

Pahkalan bravuurialaa on juuri Linnan juhlien pukujen suunnittelu.

– Ei tällaista päivää tule enää ikinä, herkistyy Linnemäki kertoessaan ainutlaatuisesta juhlapäivästään ja siihen valmistautumisestaan.

Pahkalan tiimissä Linnemäen asukokonaisuutta ovat suunnittelemassa myös meikkitaiteilija, hiustaiteilija, korusuunnittelija ja keskiuusmaalainen asustesuunnittelija, jonka nimeä Linnemäki ei halua paljastaa.

Pukukin nähdään vasta Linnassa.

– Anne-Mari on todellinen muotitaiteilija, eikä halua, että paljastan edes puvun värin etukäteen.

– Mulle tulee tyrmäävä puku! Olen ihan liekeissä. Tämä on unelmien täyttymys, että saan olla asiakas. Mähän vaan nautin, kun tiimi työskentelee, Linnemäki intoilee.

– Puvusta tulee ylellinen ja arvokas. Siinä on otettu huomioon Vaatepuun tarina ja se, että se miellyttäisi jatkossa myös Vaatepuun asiakkaita, ei pelkästään minua. Puku on Vaatepuun näköinen, ei minun, sillä olen juhlissa yrityksen ja tämän yhteisön edustaja.

Puvulle on tiedossa jo yksi jatkokäyttäjäkin, vaikka se ei ole vielä edes valmis.

– Eräs järvenpääläinen rouva varasi sen 8.12. oleviin juhliin, vaikka hän ei edes tiedä, millainen puvusta tulee. Hän on meidän pitkäaikainen asiakkaamme ja mieltynyt Anne-Marin tyyliin, joten siksi hän uskalsi varata sen tietämättä siitä sen enempää.

Vaatepuun kautta Linnan juhliin lainataan tänä vuonna noin 15 pukua.

Avecin eli Sami Linnemäen puvustaminen olikin lopulta suurempi haaste kuin Linnemäen oma puku.

– Halusimme, että arvomaailmamme näkyy siinäkin. Hankimme kotimaisen puvun, jota mies voi käyttää loppuelämänsä. Kaulavaatteen tekee pieni suomalainen suunnittelija. Kengät vuokraamme, jotta saamme mukaan myös kierrätysteemaa.

Vaatepuun kautta Linnan juhliin lainataan tänä vuonna noin 15 pukua.

– Se on ennätys, sillä aikaisempina vuosina pukuja on mennyt vain muutamia joka vuosi. Juhlien ilmastoteema ehkä vaikuttaa siihen, että pukuja halutaan lainata. Ja toinen syy voi olla Helsinkiin tänä vuonna avattu lainaamo.

Linnemäki odottaa näkevänsä Linnassa tuttuja ja uskoo, että tunnelma on hyvä.

– Ympäristöaktivistit ovat rentoa porukkaa ja on kunnia päästä juhliin juuri tänä vuonna, sillä siellä on mukana niin hyviä tyyppejä.

Kuumottavan presidenttiparin kättelyn lisäksi Linnemäkeä jännittää kaksi asiaa. Geelikynnet ja jatkojen jalkineet.

– En nauti korkokengistä, joten vaihdan aina myöhemmin illalla Converset jalkaan. Nyt, kun puvun helman pituus suunnitellaan korkokenkien mukaan, pitää löytää samankorkuiset mukavat kengät.

– Geelikynsiä minulla ei ole ollut koskaan, joten jännittää, miten pärjään niiden kanssa viikon ennen juhlia, on meinaan aikamoinen hässäkkä meneillään.

Linnemäki varasi hotellihuoneen Helsingistä Sami-puolisonsa kanssa juhlapäiväksi.

– Osaamme todellakin juhlia ja tappiin asti vedetään, Linnemäki nauraa.

Linnan parketillekin pari aikoo mennä ainutlaatuisen tilaisuuden vuoksi, vaikkei paritansseista yhtään perustakaan.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut