Ex-tangokuningas yllättää: Alkaa K-kauppiaaksi – "Vapaa-ajan ongelmia ole"

IHMISET Antti Raiski harjoittelee K-Marketissa tähtäimenään kauppiaan ura.

K-Kauppiaaksi Puistokadun K-Marketissa harjoitteleva Antti Raiski toivotti perjantaina hyvät huomenet kaupan vakioasiakkaalle Taru Melinille. Vuodenvaihteen jälkeen Raiski on harjoittelussa K-Supermarket Lempolassa. Jukka Nurmilaakso

Jukka Nurmilaakso

– On se!

Puistokadun K-marketissa Lohjalla asioineet ihmiset ovat syyskuun alusta lähtien hieroneet silmiään, kun kaupan käytävillä vastaan on kävellyt niin kovin tutun näköinen mies.

Antti Raiski tunnetaan parhaiten vuoden 2000 tangokuninkaana, mutta viimeiset runsaat pari kuukautta hän on opiskellut K-kauppiaaksi.

Ensimmäinen harjoittelupaikka on Puistokadun K-Market, vuodenvaihteen jälkeen hän siirtyy K-Supermarket Lempolaan.

– Hienoa päästä työskentelemään kahden kauppiaan kanssa ja vieläpä erikokoisissa kaupoissa, Raiski sanoo Länsi-Uusimaa-lehdelle.

Lempolassa Raiski toimii siihen saakka, kunnes hänelle avautuu kauppiaan paikka.

– Sillä tavalla on sovittu, että se paikka pitäisi löytyä tästä lähialueelta.

Aina viihtynyt ihmisten kanssa."

Yrittäminen on ollut nuoresta pojasta asti Antti Raiskia lähellä. Kipinä lähti jo 13-vuotiaana, jolloin hän oli ensimmäistä kertaa töissä myyjänä Nummelan linja-autoaseman kioskissa.

– Olen aina viihtynyt ihmisten kanssa. Kauppiaan ura kummitteli mielessä jo kymmenisen vuotta sitten, mutta lapset olivat niin pieniä, ettei se tuntunut sopivan siihen elämäntilanteeseen.

Raiski päätyi perustamaan rakennusalalla toimivan RMS Rakennuspalvelun, jota hän on pikkuhiljaa nyt ajanut alas.

– Paukut eivät riittäneet enää. Olin lisäksi helmikuussa selkäleikkauksessa, ja se edesauttoi ajatusta ryhtyä tekemään niitä juttuja, jotka ovat jääneet tekemättä.

Raiski on aina uskaltanut ja ollut valmis toteuttamaan unelmiaan. Hän oli nuorena miehenä töissä tehtaassa, joka teki kännykän tiivisteitä.

– Kun olin pari kuukautta ollut siinä koneella, tajusin sen, että jos en nyt tee jotakin oman laulu-urani eteen, seison siellä loppuikäni. Lähdin pois samana päivänä, ja se on fiksuin teko elämässäni.

Keskon K-kauppiaskoulutus kestää noin vuoden. Raiskilla on taustalla myös liiketalouden opintoja ammattikorkeakoulusta.

– K-kauppiaaksi opiskelu tapahtuu käytännön työn kautta kaupoissa, mutta lisäsi tehdään aikamoinen määrä tehtäviä. Paljon on myös luettavaa, eikä tässä vapaa-ajan ongelmia ole.

Kauppa ei koskaan valmis."

Raiski kertoo, että harjoittelussaan hän opettelee kaikki vähittäiskaupan rutiinit.

– Kun ryhtyy pyörittämään omaa kauppaa, pitää tietää kaikesta kaikki eli tuotteen reitti tilauksesta siihen saakka, kun tuote lopulta kulkee asiakkaalle kassan läpi.

Mutta onko jokin asia yllättänyt koulutuksessa?

– Sitä en ehkä aikaisemmin ole ymmärtänyt, että kauppa ei koskaan ole valmis. Kuormat tulevat aamulla, kauppa käy ja seuraavana päivänä ruljanssi alkaa alusta. Rakennusalalla sitä tottui, että jokin asia tulee valmiiksi. Täällä tyytyväiseksi tekee se, että hyllyt ovat päivän päätteeksi tyhjiä.

Antti Raiski

Antti Raiski on syntynyt 25. marraskuuta 1976 Lohjalla.

Kruunattiin tangokuninkaaksi vuonna 2000.

Raiski on ollut ehdolla Vuoden Iskelmäsolisti -Emmaan ja Syksyn Sävelessä hänet on valittu lehdistön suosikiksi kappaleella Lähdön hetki. Levyttänyt kolme albumia.

Viimeisin single on Nothing’s gonna change my love for you viime huhtikuulta.

Muutti pari vuotta sitten Vihdistä Lohjalle. Asuu omakotitalossa avovaimonsa Niina Liuskan kanssa. Molemmilla edellisistä liitoista kaksi lasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.