Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Yritys maksoi 2,90 euron tuntipalkkaa: Sopimus purettiin välittömästi – "Olemme järkyttyneitä"

Aalto Henkilöstöpalvelut Oy on irtisanonut alihankintasopimuksen latvialaisen Katana Serviss -yhtiön kanssa.

Taustalla on viime viikolla BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla paljastunut alipalkkaus, jossa latvialainen yritys maksoi työntekijöilleen vain 2,90 euron tuntipalkkaa. Rakennusliitto sanoi, että kyseessä on vuosikymmenen alipalkkausennätys ja julisti yrityksen tuolloin saartoon.

– Olemme järkyttyneitä Paraisten tehtaalla esiin tulleista palkkauksen epäkohdista, toteaa Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n liiketoimintajohtaja Jake Aalto

Aalto kuuli Rakennusliitolta, ettei latvialainen yhtiö noudata alan työehtosopimusta.

– Katana Serviss -yhtiö on palvelusopimusta tehdessä vakuuttanut noudattavansa toimeksiannossa Suomessa voimassa olevia työehtoja, mukaan lukien rakennusalan työehtosopimusta.

– Purimme palvelusopimuksen Katana Serviss -yhtiön kanssa välittömästi, kun saimme tietoomme esiin tulleet epäselvyydet. Haluan korostaa, että noudatamme kaikissa toimeksiannoissamme voimassa olevia työehtosopimuksia ja lakeja, emmekä missään olosuhteissa hyväksy Katana Serviss-yhtiön harjoittamaa menettelyä.

Katana Serviss on tehnyt Aallon mukaan tänä vuonna muutamia 4–5 henkilöä työllistäviä toimeksiantoja.