Aseellinen ryöstäjä iski jo toisen kerran samaan lähikauppaan Keravalla – kauppiaspari kiittelee poliisin ripeyttä

Kaksi ja puoli vuotta K-market Ahjontoria Keravalla pitänyt kauppiaspari Katariina ja Pepe Tsutsunen on helpottunut, että poliisi sai maanantaina kaupan kassan ryöstäneen henkilön heti kiinni.

– Varsinkin työntekijöille se on helpotus, ettei tarvitse koko ajan pälyillä ovelle, että kuka sieltä tulee.

Ahjontorin kassasta vietiin käsiaseella tai sen näköisellä aseella kassatyöntekijää uhaten rahaa muutama kymppi. Kassan lähellä oli asiakkaita, mutta muita ei uhattu.

– Kassassa ei ole koskaan paljon rahaa. Varsinkin edellisen ryöstön jälkeen olemme kiinnittäneet huomiota siihen, että kassassa on vain kolikoita ja pikkuseteleitä.

Tsutsuset sanovat, että asiakkaat ovat halunneet puhua ryöstöistä kauppiasparin kanssa useaan otteeseen. Myös henkilökunnan kanssa asiaa on puitu.

– Olemme saaneet kannustusta asiakkailta. Meille on myös tarjottu kriisiapua työterveyshuollon kautta ja eilenkin hätäkeskuksesta soitettiin ryöstön jälkeen ja tarjottiin kriisiapua. Se on hyvä.

Kauppa on ollut normaalisti auki koko ajan ryöstöistä huolimatta.

– Pelolle ei saa antaa valtaa, sillä eihän koskaan voi ennakoida, mitä tapahtuu.

Henkilökuntaa on ohjeistettu toimimaan ryöstötilanteessa niin kuin ryöstäjä vaatii.

– Kassalla painetaan aina kassakelloa, jonka ääni kuuluu koko kaupassa. Silloin kassalle tulee toinenkin henkilö. Perään emme lähde juoksemaan, poliisi saa hoitaa sen. Henkilökuntamme on osannut toimia ripeästi ja mallikkaasti ryöstöjen tapahtuessa.

Vartijaa Ahjontorilla ei vakituisesti ole.

– Se on taloudellinen kysymys, kun olemme yksityisyrittäjiä, mutta tokihan tällaisten tapahtumien jälkeen sitäkin vaihtoehtoa harkitaan vakavasti.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut