Lapsiasiavaltuutettu kannattaa vanhusasiavaltuutetun viran perustamista

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila kannattaa vanhusasiavaltuutetun viran perustamista Suomeen.

Viime vuosina eri puolueet ja järjestöt ovat esittäneet vanhusten oikeuksiin ja hyvinvointiin keskittyvän vanhusasiavaltuutetun viran perustamisesta.

– Lapsen oikeuksien ja hyvinvoinnin seurantaan, arviointiin ja edistämiseen on saatu vahvistusta lapsiasiavaltuutetun viralla. Aloittein, lausunnoin ja puhein on saatu liikkeelle lainmuutoksia ja poliittisille vastuunkantajille painetta maamme tulevaisuuden kannalta kriittisissä asioissa, kuten lastensuojelussa, sanoo Kurttila.

Kurttilan mielestä vanhusväestön asioissa on paljon samoja teemoja, kuten vanhusten oman tahdon kunnioitus, kuulluksi tuleminen ja palveluiden järjestäminen ihmistä kunnioittaen.

– Molemmat väestöryhmät, lapset ja vanhukset, ovat riippuvaisia yhteiskunnan tarjoamasta tuesta ja suojasta sekä mahdollisuudesta vaikuttaa näihin, Kurttila jatkaa.

Hänen mielestään vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi olla itsenäinen ja riippumaton viranomainen, joka raportoisi vanhusväestön oikeuksien ja hyvinvoinnin toteutumisesta eduskunnalle ja valtioneuvostolle.

– Toivon, että Suomi ponnistelee, jotta YK:n puitteissa saataisiin hyväksyttyä vanhuksien oikeuksia vahvistava yleissopimus. Sitä vanhusasiavaltuutetun olisi mahdollista edistää, Kurttila ehdottaa.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut