Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meren rannalla sijaitsevan aavehotellin kohtalo ratkesi Helsingissä – kauhujen näyttämönäkin toiminut talo jättiremonttiin

Vuosaaren Ramsinrantaan suunnitellaan uusia asuinrakennuksia Vilsandinkujan ja Ramsinniementien varteen sekä uutta rantaraittia.

Suunnitelma koskee myös Alkon entisen kurssikeskuksen rakennuksia, eli paremmin hotelli Vuorantana tunnettua aluetta.

Nykyisin venäläisomistuksessa oleva Vuoranta on seissyt vuosia tyhjillään. Helsingin Uutiset vieraili aavehotellilla, joka edelleen löytyy joiltain hotellihakusivustoilta, maaliskuussa 2015.

1960–70-luvun vaihteesta oleva rakennus on viimeksi toiminut vastaanottokeskuksena joitakin kuukausia 2015–2016 ja siellä on myös järjestetty ainakin yksi kauhuelämystapahtuma.

Alkon koulutuskeskuksen suojellut rakennukset aiotaan nyt kunnostaa vanhusten palvelu- ja hoiva-asumiseen ja koulutuskeskuksen tontin länsiosa ja Pärnunkadun varressa sijaitseva pysäköintialue kaavoitetaan asumiseen.

Vuorannasta on tehty korjaustarveselvitys. Kaupunkiympäristön toimialan arkkitehti Johanna Marttila kertoo Helsingin Uutisille, että kunnostus asumiskäyttöön on selvityksen mukaan mahdollista toteuttaa.

– Vaikka laajat kunnostyöthän siellä tarvitaan, Marttila myöntää.

Tarkemmat selvitykset valmistuvat myöhemmin. Marttilan mukaan hoivahankkeeseen on tulossa ulkopuolinen toimija.

– Suunnitelmissa on tehostetun hoivan palveluasumista ja myös alueella avointa hoiva- ja palvelutilaa, arkkitehti valaisee.

Ramsinniementien ja Huvilavahdinkujan väliselle alueelle suunnitellaan asuinrakennuksia. Suojeltu kesähuvila ja rantasauna säilyvät osana asuinrakennusten pihapiiriä.

Kummallakin muutosalueella ranta säilyy metsäisenä. Ranta-alue muutetaan puistoksi, jonka läpi kulkee yhtenäinen rantareitti Vuorannasta Ramsinkannakselle asti.

Rantareitti toteutetaan myös muutosalueiden välissä oleville yksityisomistuksessa oleville tonteille laadittujen maankäyttösopimusten mukaisesti.

Ramsinkannaksen lähivirkistysalueella oleva kanavavaraus poistetaan. Jatkamalla rantaraittia Kortlahdelle asti parannetaan kulkuyhteyksiä kannaksen yli.

Ramsinranta 4 -nimellä kulkeva asemakaava- ja asemakaavan muutos tuo kaikkiaan alueelle 450 uutta asukasta.

Korttelialueet ovat yksityisomistuksessa. Kaavoitus on tullut vireille tonttien omistajien hakemuksista. Kaupunki valmistelee asemakaavan muutoksen perusteella mahdollisesti kyseeseen tulevat maankäyttösopimukset tontinomistajien kanssa käytävissä neuvotteluissa.

Hankkeen lähtökohdista pidetään asukastilaisuus 27. marraskuuta kello 17.30–19.30 Merilahden peruskoulussa, Kallvikinniementie 1.