Suomalainen Klubi piti kokouksen: Naisia ei hyväksytä vieläkään jäseniksi – "Vaatii kulttuurisen ärsykkeen"

Naisia ei hyväksytä vieläkään Helsingin SuomalaisenKlubin jäseniksi. Sääntömuutosei noussut esityslistalle, kun yhdistys piti tänään sääntömääräisen syyskokouksen.

Mielenkiinto Suomalaista Klubia kohtaan nousi sen jälkeen, kunPörssiklubi teki viime viikolla sääntömuutoksen, joka sallinaisten liittymisen klubiin.

Suomalaisen Klubin puheenjohtaja Matti Viljanen sanoi kokouksen jälkeenHelsingin Uutisille, että naisten jäsenyyttä käsitellään seuraavan kerran aikaisintaan keväällä, jolloin klubi pitää sääntömääräisen kevätkokouksen.

Viljanen sanoo, että sääntöjen muuttaminen on monimutkainen prosessi.

– Ei se käy yhdestä nuijaniskusta. Se vaatii kulttuurisen ärsykkeen.

Viljanen sanoo, ettei hän osaa arvioida, kuinka monen jäsenen mielestä myös naiset pitäisi hyväksyä klubin jäseniksi. Hän kertoo, että naisten jäsenyyttä käsiteltiin edellisen kerran epävirallisesti klubi-illassa 30. lokakuuta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja puoluesihteeri Janne Pesonen kertoivatSTT:lle, että he ovat jättäneet klubin jäsenyyden syksyllä, koska yhdistys ei hyväksy jäsenikseen naisia. Aikaisemmin kokoomuksen Kai Mykkänen kertoi eronneensa klubista.

Verkkosivuilla Suomalainen Klubi kertoo, että se on vuonna 1876 perustettu kulttuuriklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut