Yksi Helsinkiä piinanneista katuremonteista loppusuoralla – liki kaksi vuotta ja 1,8 kilometriä

Mechelininkadun asukkaiden ja alueella liikkuvien hermoja raastanut peruskorjaus on viimein päättymässä. Kuva syyskuun lopulta. Sanna Jompero

Kaisa Paastela

Lähes kaksi vuotta kestänyt Mechelininkadun peruskorjaus on loppusuoralla, tiedottaa kaupunki.

Täydellisen kunnallistekniikka- ja rakenneremontin jälkeen valmiina on tällä hetkellä kilometrin mittainen katuosuus välillä Nordenskiöldinaukio–Pohjoinen Hesperiankatu.

Noin puolen kilometrin mittainen urakka-alue välillä Caloniuksenkatu–Leppäsuonkatu valmistuu marraskuun loppuun mennessä. Tällä hetkellä kesken olevia töitä ovat reunakivi- ja päällystystyöt samoin kuin Sammonkadun kohdalla oleva vesihuollon liitostyö.

Urakka-alue välillä Pohjoinen Hesperiankatu–Caloniuksen katu, noin 350 metriä, valmistuu vaiheittain siten, että länsipuoli, Taivallahden koulun puoli, valmistuu marraskuun loppuun mennessä. Itäpuolella on vielä keskeneräisiä kaivutöitä, jotka johtuvat kunnallistekniikan uusimisesta väliaikaisine liitostöineen. Nämä työt valmistuvat jouluun mennessä. Tällöin jalkakäytävät, pyörätiet ja ajokaistat ovat käytettävissä.

Lopullisen pinta-asfaltin rakentaminen saattaa siirtyä talven säiden mukaan kevääseen 2019.

Mechelininkatu uusittiin Leppäsuonkadun ja Nordenskiöldin aukion väliseltä osuudelta, jonka kokonaispituus on 1,85 kilometriä. Peruskorjausta ei olisi voinut viivyttää, sillä kadun kunnallistekniikka oli pahasti vanhentunutta. Helsingissä on käynnissä tai alkamassa monia muitakin katuremontteja, jotka ovat saaneett päättäjiäjopa vihreistä vaatimaan, että katutöitä pitää pääkaupungissa nopeuttaa.

Peruskorjauksessa vanhat viemäriputket, kaukolämpöputket ja kaapelivedot on korvattu uusilla. Myös raitiokiskot on uusittu ja kaksi pysäkkiä on yhdistetty. Toimenpiteellä parannetaan 8-ratikan nopeutta ja luotettavuutta.

Katu on jatkossakin 2+2-kaistainen pääkatu, mutta kävelijät, pyöräilijät ja autoilijat saavat omat erilliset reittinsä. Pyöräliikenne kulkee ajoradan tasossa olevilla pyöräkaistoilla ja yksisuuntaisilla pyöräteillä. Pyörätiejärjestelyt ovat osa kantakaupungin runkoreitin parantamista Ruoholahden ja Pasilan välillä.

Kadun puukujanne uusitaan yhtenä kokonaisuutena. Marraskuussa alkavassa istutustyössä käytetään mahdollisimman suuria taimia, jotta kadun luonne palaa vehreäksi bulevardiksi mahdollisimman pian. Vanhoista kaadetuista lehmuksista on tehty Uusix-vertaalla muun muassa keittiötyövälineitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 2. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 3. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 4. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 5. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 6. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 7. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 8. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 9. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 10. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 11. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 12. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 13. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”
 14. T24: Koronan takia Tallinnan lentokentän kautta kulki kesäkuussa vain 25 000 matkustajaa – Viime vuonna matkustajia oli yli 317 000
 15. Päätoimittaja Kannala: "Vapaavuoren turhautuminen tarjoaa väylän kokoomuksen ja pormestarin horjuttamiseen"

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 3. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 4. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 5. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 6. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 7. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 8. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 9. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 10. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 11. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 12. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 13. T24: Open House Tallinna avaa Viron pääkaupungin suljetut rakennukset yleisölle ensi viikonloppuna
 14. Triplan parjattu 0,40 e/h -palvelu otettiin vihdoin käyttöön – "Meillä oli teknisiä haasteita"
 15. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.