Sähkönsiirtoyhtiö Caruna antoi kesämökkiläiselle 50 000 euron hintatarjouksen – "Ihan oikeasti mitä h#lvettiä?!"

Kalle Lamberg arkistokuva

Toni Tervo

Näyttelijä Kalle Lamberg kertoo Instagram-päivityksessään halunneensa vetää sähköt mökilleen.

Mies laittoi hintapyynnön sähkönjakeluyhtiö Carunalle selvittääkseen mitä projekti maksaisi. Vastaus tyrmistytti.

– Laitoin tarjouspyynnön mitä maksaisi vetää 1,5 km tienvierustaa pitkin sähköt meidän mökille niin ei oltaisi pelkän aurinkoenergian varassa... Vastaus oli: Vähintään 50 000 euroa! VÄHINTÄÄN 50 000????!!!! Ihan oikeasti mitä helvettiä. Monopoli asema on hieno asia mutta tossa hinnassa ei ole enää mitään järkeä!!!!! Taidan ostaa muutaman paneelin lisää katolle!!Lamberg kirjoitti.

Tunnisteina hän käytti häshtägejä kaatuispamonopoli ja naurettavaa. Myös miehen päivitystä kommentoineet ihmettelivät kovaa hintaa.

Myöhemmin keskusteluun liittyi myös Carunan oma Instagram-tili, joka vastasi näyttelijälle.

–Hyvää huomenta Kalle! Ymmärrämme että hinta tuntuu todella suurelta. Verkonrakennuskustannukset ovat kuitenkin valitettavasti korkeat, sillä tässä tapauksessa uutta keskijänniteverkkoa tulisi rakentaa yli 1,5km ja tämän lisäksi vastuullamme on tuoda uusi muuntamo alueelle. Veloitamme liittymän hinnassa ainoastaan verkon toteutuneet kustannukset, kun liittymä ei osu vyöhykealueen sisälle ja hinta ei määräydy liittymähinnaston mukaan. Hinnat ovat energiaviraston hyväksymät. Aurinkopaneelit ovat loistava vaihtoehto kesämökille. Toivottavasti aurinkoiset kesät jatkuvat myös tulevaisuudessa! Syksyisin terveisin, Caruna, yritys kirjoitti.

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut