Perhe teki 53 181 euron reissun maailman ympäri – "Jos tilille jää 19 euroa, ei tällaisia summia tietenkään säästetä"

Kuvituskuva.

toimitus

Kolmihenkinen suomalaisperhe teki maailmanympärireissun 342 päivässä. Lentoihin kului reilut 9 000 euroa, majoitukseen vajaat 8 500 euroa, ruokailuihin 13 500 euroa.

Koko 11 maahan ulottuneen kiertomatkan hinnaksi tuli tarkalleen 53 181 euroa.

Ennakkosuunnittelun perusteella matkan hinta olisi ollut 120 euroa päivältä. Budjetti piti lähes sentilleen. Loppusumma sisältää kaikki matkan kulut pienintä pähkinäpussia myöten.

Gia Forsman-Härkösen ja hänen puolisonsa Miikan ja tyttärensä Bellan matkasta kertoo tuoreessa numerossaan Me Naiset -lehti.

Alkuperäisen matkakertomuksensa Forsman-Härkönen julkaisi Matkakuume.netissätammikuussa 2016.

– Kirjoituksen perusteella juttuja ovat tehneet Iltasanomat, Iltalehti, Maikkari, Anna, HBL ja liuta muitakin medioita. Raha on selvästi todella kiinnostava aihe kun joku siitä kertoo, Forsman-Härkönen kirjoittaa nyt viimeisimmän jutun ilmestyttyä.

Me Naiset esitteli samassa juttukokonaisuudessa kaksi muutakin unelmansa toteuttanutta. Forsman-Härkösen unelma oli näistä kallein ja saattaa hänen mielestään siksi antaa ylimielisenkin kuvan perheestä.

– Jos pakollisten menojen jälkeen tilille jää 19 euroa, ei tällaisia summia säästetä,Forsman-Härkönen kommentoi nyt.

– Eikä tietenkään säästetty mekään, vaan osa budjetista tuli vuorottelukorvauksista ja osa asuntomme vuokratuloista. Se raha ei ollut "ylimääräistä", vaan olisi kotona mennyt yhtä lailla elämiseen, maksuihin, laskuihin, ruokaan.

Ennen matkaansa Forsman-Härkösen perhe säästi vuoden aikana 15 000 euroa tinkimällä ruoka- ja vaateostoksista. Perhe on pysytellyt autottomana ja asunut ilman liikoja neliöitä.

Näin kertyneen matkakassan lisäksi perheellä oli valmiiksi neuvoteltu 10 000 euron pankkilaina, johon ei kuitenkaan tullut tarvetta turvautua.

– Olemme olleet moneen nähden erittäin etuoikeutettuja, että pystyimme unelmamme näin toteuttamaan. Toisille se olisi saattanut tulla ponnistelematta taloudellisestikin, Forsman-Härkönen kirjoittaa.

Tärkeänä opetuksena Forsman-Härkönen pitää sitä, että unelman todella voi toteuttaa kunhan siihen uskoo. Vuorotteluvapaiden neuvotteleminen ei ollut helppo urakka.

Paluun jälkeen perhe rohkaistui hankkimaan haaveleimansa puutalon, mutta luopui siitä todettuaan, että tämä unelma ei ollutkaan se oikea.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut