Vihreiden kriisi: Emma Karikaan ei lähde ehdolle puheenjohtajaksi

Kaisa Paastela

Vihreiden hankaluudet löytää puolueelle puheenjohtajaa syvenevät. Tänään helsinkiläinen kansanedustajaEmma Kari ilmoitti, ettei hänkään lähde tavoittelemaan puheenjohtajuutta.

- Vakavan harkinnan jälkeen olen päättänyt, etten ole käytettävänä Vihreiden puheenjohtajaksi. Päätös ei ollut helppo. Haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka ovat tukeneet minua. Puolitoista vuotta sitten hain puheenjohtajaksi, koska uskoin pystyväni tarjoamaan puolueelle arvojohtajuutta uusilla kasvoilla ja vahvalla kasvustrategialla. Nyt vaaleihin on enää alle puoli vuotta. Vihreät tarvitsevat johtoon tunnetumman kasvon, Emma Kari kertoo tiedotteessa.

Karin voisi tulkita viittaavan vihreiden entiseen presidenttiehdokkaaseen Pekka Haavistoon, joka ei vielä ole ilmoittanut päätöstään lähteä ehdolle. Vihreiden puoluevaltuuskunta kokoontuu valitsemaan uutta puheenjohtajaa jo ylihuomenna lauantaina.

- Meidän puheenjohtajamme väsyi, nyt meidän on yhdessä kannettava toisiamme. Maailman muuttaminen on joukkuelaji. Ensi keväänä on vaalit, joissa vihreillä on mahdollisuus muuttaa tämän maan suunta. Niistä vaaleista on vihdoin tulossa ilmastovaalit. Siksi seuraavan puheenjohtajan on tärkeää olla vahva ympäristöasiossa. Löysän ilmastopuheen ja tyhjien lupausten sijaan tarvitaan tekoja, Kari jatkaa.

Tällä hetkellä puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut vain helsinkiläinen kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto

Kieltäytyneiden joukossa ovat Touko Aaltoa sairauslomalla sijaistanut varapuheenjohtajaMaria Ohisalo, aiemmin puoluetta johtanutVille Niinistö,Oras TynkkynensekäOlli-Poika Parviainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.