Härski laukkuvaras sumutti kaasua kasvoille Helsingissä – valvontakamerat paljastivat pakoreitin

Helsingin poliisi otti tiistaina Espoossa kiinni vuonna 1988 syntyneen Suomessa asuvan ulkomaalaisen miehen, jonka epäillään anastaneen viime torstaina iltapäivällä Helsingissä Johanneksen kirkon kohdalla naiselta laukun sumuttamalla jotakin kaasua naisen kasvoille.

Vuonna 1953 syntynyt nainen oli kävelemässä kello17 jälkeen Korkeavuorenkatu etelän suuntaan, kun hän Johanneksen kirkon kohdalla kuuli takaansa juoksuaskelia. Nainen luuli lenkkeilijän ohittavan hänet, kunnes hän yllättäen tunsi jotakin sumutetta kasvoillaan.

Samaan aikaan häntä tönäistiin selästä siten, että hän kaatui maahan. Samalla myös naisen kädestä repäistiin laukku, jossa oli naisen henkilökohtaista omaisuutta.

Uhrin huudettua apua oli lähellä ollut nainen kiinnittänyt huomion laukku kädessä paikalta pois juoksevaan mieheen ja lähtenyt seuraamaan miestä Tarkk'ampujankadun suuntaan.

Perässä tullut nainen oli huutanut vastaantulijoita pysäyttämään miehen, jolloin pyörällä liikkunut mies oli lähtenyt seuraaman pakenevaan laukkumiestä. Pyöräilijä tavoitti miehen ensimmäisen kerran Johanneksentiellä, jolloin mies oli sumuttanut pyöräilijää jollakin kaasulla.

Laukkumies oli jatkanut matkaansa ja pyöräilijä tavoitti hänet uudelleen Fredrikinkadun ja Merimiehenkadun risteyksessä, jolloin mies oli luopunut anastamastaan laukusta ja jatkanut pakoaan.

Tämän jälkeen pakenevaa miestä lähti seuraamaan kaksi muuta pyöräilijää, jotka myös saivat pakenijan sumuttamaan kaasua kasvoilleen. Takaa-ajajien joukkoon liittyi vielä neljäs henkilö, joka myös jossakin vaiheessa sai kaasua kasvoilleen.

Takaa-ajajat pystyivät seuraaman miestä aina Stockmannin tavaratalolle asti, jonka ruuhkaan mies katosi.

Poliisi sai Stockmannin valvontakameroiden tallenteista kuvan pakenijasta. Sen jälkeen miehen liikkumista pystyttiin selvittämään Helsingin keskustassa ja poliisin omien tutkintatoimenpiteiden avulla miehen henkilöllisyys saatiin selvitettyä.

Laukun anastamista tutkitaan ryöstönä, koska omaisuuden anastamisen yhteydessä uhriin on kohdistettu väkivaltaa. Tekijää seuraamaan lähteneiden osalta tekoa tutkitaan pahoinpitelynä, koska käytetty kaasu on aiheuttanut kipua uhreille.

Poliisin tietojen mukaan kukaan osallinen ei saanut tapahtuman yhteydessä vakavia vammoja.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut